Drugo finale Kupa za Sesvete Agroproteinku u povijesti

866

Drugi polufinalni susret između Sesvete Agroproteinke i Murvice bio je znatno zanimljiviji. Uloga favorita pripala je sastavu iz Sesveta. Zbog vrijednosti ekipe, ali i zbog toga što su u oba ligaška ogleda ove sezone Sesvećanke slavile. Ali kako Kup često piše čudne priče,i donosi mnoga iznenađenja, tako su i rukometašice iz Crikvenice vjerovale da mogu do uspjeha karijere. Osobito stoga jer su imale glasnu i lijepu podršku svojih simpatizera s tribina.

Sesvetska ekipa bolje otvara susret. Uz izuzetno čvrstu obranu , vrlo lako su stigle do 4:1. Murvica je imala problema s vanjskim šutom. A i kada bi uspjele naći rupu u obrani Sesvećanki, tu je bila vrlo solidna Lucija Bešen na vratima. Prva osjetnija prednost Sesveta stvorena je u 14-oj minuti, 9:4, pa je Mladen Prskalo bio prisiljen tražiti minutu predaha i razgovora sa svojim rukometašicama. Nije previše pomoglo jer je Sesvetski sastav imao nekoliko odlično raspoloženih igračica u napadu koje su s lakoćom pronalazile put do mreže Sare Mandekić. Rasla je tako prednost ekipe koju vodi Branko Šebek do 12:4 na ulasku u posljednjih deset minuta prvoga dijela. Ali i Sesvete imaju malu krizu, a usput su ušle u probleme jer su im dvije igračice isključene pa Murvica uspijeva serijom 3:0 stići na prihvatljivih 12:7. Na predah su ipak otišle s minus sedam 16:9.

Pokušavao je trener Murvice rotirati sastav koliko god je mogao, u nastavku, ali objektivno nije imao previše kvalitetnih rješenja. Ono što se treba priznati rukometašicama iz Crikvenice je silna borbenost. Niti jednoga trenutka nisu posustale. Na drugoj strani Bernarda Čalušić iskusno je vodila igru Sesveta. Ubrzavala kada je trebalo, preuzimala odgovornost u ključnim trenucima. Murvica je u završnici ostala i bez prvog strijelca Ivone Skorić koja je stradala u jednom sudaru, pa je sesvetski sastav digao prednost na plus deset pet minuta prije kraja. Čak 11 igračica Sesveta upisalo se među strijelce. Najviše puta pogađala je Bernarda Čalušić, sedam iz deset pokušaja. Kod Murvice sedam pogodaka, također iz deset udaraca Ivona Skorić. Vrijedi spomenuti da su vratarke ekipe iz Sesveta zabilježile 11 obrana. Na drugoj strani Sara Mandekić osam.

Sesvetama je to drugo finale Kupa u povijesti. 2011. godine u Samoboru izgubile su od Podravke 39:24, a sada ostaje vidjeti što će im donijeti Žatika.

Statistika utakmice dostupna OVDJE.

Prethodni članakMilosavljević: “Protivnik u finalu nije bitan, bitno je kako ćemo mi odigrati.”
Sljedeći članakSažetak utakmice: Podravka Vegeta vs Koka