Tamše: “Čestitke dečkima i hvala Bijelim lavovima“

199

Rukometaši PPD Zagreba slavili su u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske protiv našičkog Nexea. Nakon 60 minuta napete borbe na terenu, na semaforu je stajalo 33:31 (17:15). Svoje viđenje utakmice s nama su podijelili treneri obje ekipe te sjajni Lav Luka Mrakovčić i večeras odličan na vratima Gromova Moreno Car.

Branko Tamše, trener PPD Zagreba:
“Iskreno sam znao da će biti vrlo teška utakmica, tri utakmice u jako kratkom vremenu. Nije to lako protiv protivnika koji je jako motiviran i koji nema što izgubiti. Rekao sam već nekoliko puta i ponovit ću još jednom, Nexe je jedna vrlo kvalitetna ekipa. Nismo igrali kako sam htio, pogotovo u obrani, obrana bila tanka, ali svejedno čestitke dečkima i hvala Bijelim lavovima.”

Luka Mrakovčić, igrač PPD Zagreba:
“Mi smo znali da će ovo biti jedna jako teška utakmica, nama nije funkcionirala ni obrana ni napad. Na kraju smo pokazali karakteri i mislim da smo zasluženo ušli u finale. Ovim putem hvala navijačima koji su nas podržali.”

Hrvoje Horvat, trener Nexea:
“Mislim da je igra sedam na šest urodila plodom, skrivali smo to cijelo ovo vrijeme i nismo to htjeli otkrivati, 31 gol smo zabili. Nedostajalo je na kraju malo sportske sreće.”

Moreno Car, vratar Nexea:
“Sigurno je gorak okus izgubiti ovakvu utakmicu, ali mislim da možemo biti zadovoljni. Odigrali smo ono što nam je trener rekao, dali svoj maksimum i idemo dalje. Okrećemo se Prvenstvu i utakmicama s Dubravom i Zagrebom.”

Statistika utakmice dostupna OVDJE.