PPD Zagreb na korak do naslova

355

Rukometaši PPD Zagreba upisali su i devetu pobjedu u Ligi za prvaka i stigli jako blizu 28. naslova prvaka Hrvatske. S +21 ostvarili su rekordnu pobjedu ove sezone. Bez obzira na umor od dva susreta u hrvatskom Kupu, ali i iznimno dugačke sezone, Zagrebaši su sve dvojbe oko pobjednika riješili već u prvom dijelu.

Odlično je vodeća momčad lige otvorila susret. Nakon početnog vodstva Umaga od 1:0, slijedila je munjevita serija Zagreba od 5:0 i već u 5. minuti bilo je 5:1. Domaćin je ipak u sljedećih 10-tak minuta stabilizirao svoju igru i stigao na prihvatljivih 6:10 u 18. minuti. Onda slijedi novi udar PPD-a od 5:1 i Umag tone u zaostatak od osam pogodaka. Na predah Zagreb odlazi s +12 (21:9). Njihov najbolji igrač i strijelac Tomislav Severac je imao 0:6 u prvih 30. minuta.

U istom ritmu nastavio je Zagreb i u drugom poluvremenu. Tko god je dobio priliku pokušao ju je maksimalno iskoristiti. Rasla je malo po malo prednost hrvatskog prvaka pa je tako u 49. minuti već bilo 33:15. Zagrebaši susret završavaju s +21 (41:20) Prvo ime u redovima zagrebačkog kluba bio je Josip Ereš sa sedam pogodaka, dok su kod domaćina pak najefikasniji bili Tomislav Severac i Marin Sinčić sa po pet pogodaka. U redovima Zagreba debitirala su dva mlada igrača – Marino Gabrieri i Paolo Kraljević. Prvi susret ove sezone završio je s 20 pogodaka viška za Zagreb (38:18), a ovih +21 je rekordna pobjeda PPD-a ove sezone u Ligi za prvaka. Umag je pak i dalje jedini klub bez bodova u ligi.

Prethodni članakNajbolje obrane Kupa Hrvatske (M)
Sljedeći članakOkupljanje ženske seniorske reprezentacije uoči susreta s Njemačkom