Završnica PH za mlađe kadete (2004./2005.) – plasmani

3080

Finale

RK Maksimir Pastela – RK Rugvica 18:15 (7:8)

Serijom 3-0 otvara Rugvica finalni susret s Maksimir Pastelom ali već u 8. minuti pogotkom Svena Majdaka momčad Vedrana Krkača izjednačava i drži tako sve do kraja prvoga dijela. Nastavak ogleda donio je jednaku igru kao i u prvom poluvremenu. No onda Rugvica u postiže tri zgoditka za redom čime prelazi u vodstvo. Ipak Maksimir se ne predaje te nedugo nakon izjednačava, da bi do kraja utakmice zabio tri pogotka i zasluženo osvojio prvo mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete. Sjajni Ivan Čulo upisao je šest golova za Zagrepčane, dok je impresivnih devet postigao Nikola Ivanković kod Rugvice.

Utakmica za 3. mjesto

RK Rudar – RK PPD Zagreb 18:17 (10:6)

S dva pogotka prednosti ulaze u susret za 3. mjesto rukometaši Rudara sa Zagrebom, da bi nedugo nakon vodstvo povećali na +4 (8:4). Cijelo prvo poluvrijeme Zagrebaši nisu uspjeli smanjiti razliku i na predah otići s minimalnim zaostatkom. Nastavak susreta donio je prilično jednaku igru kao što je bila i tijekom prvoga poluvremena. Tek u završnici ogleda serijom 2-0 Zagreb izjednačava ali nije imao snage za preokret. Najistaknutiji kod Rudara je bio Gabrijel Bartolić za sedam golova, dok je Zvonimir Turkalj upisao šest, a Rok Kekez pet za Zagreb.

Utakmica za 5. mjesto

RK Trsat – RK Valpovka 11:13 (5:6)

Utakmicu za 5. mjesto između Trsata i Valpovke obilježio je mali broj postignutih pogodaka ali i jednako raspoređene snage kroz cijeli susret. Od početka je bilo neizvjesno jer se igrao gol za gol, a prvu ozbiljniju prednost stvara Valpovka u 36. minuti (11:8). U tih par minuta prije kraja, Trsat nije mogao uhvatiti priključak ni smanjiti pa susret završava slavljem Slavonaca. Ante Kuna je s tri zgoditka najefikasniji kod Valpovke, a slijede ga Josip Kolarić, Karlo Vuksanić, David Sorgho i Matija Bajer sa po dva pogotka. Lovro Randić je sa šest pogodaka prvo ime Trsata.

Utakmica za 7. mjesto

RK Varaždin – RK Solin 26:15 (13:6)

Susret za 7. mjesto otvara Varaždin s tri zgoditka viška (4:1), da bi odmah nakon otišao i na +5 (7:2). Mučili su se rukometaši Drage Fantića da dostignu prednost Varaždinaca što im polazi od ruke te dolaze na tri pogotka zaostatka ali tu staju i do predaha Varaždin bježi na neuhvatljivih sedam golova viška. Drugi dio susreta ponovno je obilježila momčad Danijele Marković stvarajući vodstvo od +11 (18:7), a Solin nije imao rješenje kojim bi zaustavio razigrane Varaždince. Iako su se trudili smanjiti sve do samog kraja, Dalmatincima to pak ne uspijeva. Prvi strijelac kod Varaždina bio je Šimun Malović sa šest dodanih golova, dok su Ivan Mihalj i Patrik Brezovec upisali po pet. S druge strane Luka Radovanović je zabio četiri.

Utakmica za 9. mjesto

MRK Dugo Selo – RK Bjelovar 29:23 (15:12)

Gotovo podjednako ulaze u ogled za 9. mjesto sastavi Dugog Sela i Bjelovara. Tek u 8. minuti rukometaši Dugog Sela stvaraju prvu prednost (5:3) koju drže praktički do kraja prvoga dijela pa momčad Hrvoja Privšeka nije mogla ostvariti priključak i na odmor otići s minimalnim zaostatkom. Bolje Bjelovar ulazi u nastavak susreta smanjujući razliku na minus dva ali ju ne zadržava budući da Dugo Selo ponovno diže prednost na +4 (21:17). Do kraja utakmice Bjelovar nije imao odgovor na čvrstu igru Dugog Sela koje je vodstvo samo povećavalo. Najistaknutiji u redovima Filipa Horvata bio je Vito Barić sa sedam golova, a slijedi ga Marko Kolovrat sa šest. Na suprotnoj strani nevjerojatnih 13 upisao je Mihovil Kozić.

Utakmica za 11. mjesto

RK Zamet – HRK Karlovac 18:24 (8:12)

Utakmicu za 11. mjesto otvorio je Karlovac s tri pogotka prednosti (4:1) ali serijom 3-0 Riječani vrlo brzo izjednačavaju. Ipak nije momčad Matea Hrvatina imala snage preokrenuti što koriste Karlovčani zabijajući im pet pogodaka u nizu (12:7). Nastavak susreta Zamet nije otvorio baš najbolje pa im Karlovac bježi na +7 (16:9), a nedugo nakon i devet golova prednosti (22:13). Do kraja susreta Zamet nije napravio značajnije promjene ali uspijeva smanjiti razliku. Čak osam pogodaka imao je Relja Kojčin za Karlovac, dok su Franko Grbac, Luka Perić i Antonio Spevan postigli po tri za Riječane.

Utakmica za 13. mjesto

MRK Čakovec – RK Trogir 20:19 (9:8)

U neizvjestan susret za 13. mjesto ušli su rukometaši Čakovca napravivši odmah +3 (4:1). Ipak, u 13. minuti pogotkom Roka Jajića Trogir izjednačava i drži tako praktički do kraja prvoga dijela. Nastavak drugog poluvremena donosi puno bolje Trogirane koji serijom 4-0 po prvi puta preuzimaju vodstvo (13:10). Dugo je trebalo Čakovcu da se probudi. Do pred kraj samog ogleda nisu nikako mogli dostići razigrane Trogirane koji su gotovo imali pobjedu u rukama. No neoprezna završnica rukometaša Milivoja Rogulja koštala ih je susreta jer serijom 4-0 Čakovčani prave nevjerojatni preokret na samom kraju i susret završavaju pobjedom. Grga Pavlić bio je prvi strijelac Čakovca sa šest postignutih pogodaka, a slijedi ga Jura Egon Juranić koji je dodao pet. U redovima Trogira, sjajan je bio Lucijan Drnasin sa sedam zabijenih golova.

Utakmica za 15. mjesto

RK Split – RK Nexe 25:18 (10:9)

Susret za 15. mjesto otvorili su malo bolje Splićani serijom 2-0. Već u 5. minuti Nexe izjednačava, a nedugo nakon prelazi i u vodstvo (7:5). Međutim, uporan Split ne dopušta da se ozbiljnije odmaknu pa postižu četiri pogotka za redom i stvaraju prednost od +2 (9:7). U nastavak susreta Split ulazi serijom 3-0 čime stvara prvo veće vodstvo na utakmici, a nešto kasnije pravi i šest golova viška (18:12). Našičani nisu imali odgovor na raspoloženi Split pa do kraja ogleda nisu uspjeli uhvatiti priključak. S impresivnih 11 zgoditaka, Marin Duran je prvo ime Splita, dok je Stjepan Javorček imao šest za Nexe.

Poluzavršnica 1

RK Maksimir Pastela – RK Rudar 23:21 (14:12)

U prvu poluzavršnu utakmicu sastav Andreja Trčaka ulazi s dva pogotka viška (3:1). Ali već u 7. minuti Maksimir izjednačava, da bi nedugo nakon prešao u prvo vodstvo (7:5). Dugo je trebalo Rudaru da uhvati priključak. U 15. minuti pogotkom Vita Glivetića, Rudar izjednačava ali ne uspijeva održati rezultat jer do predaha rukometaši Vedrana Krkača ponovno stvaraju prednost. U nastavak drugoga dijela bolje ulazi Rudar koji odmah na izjednačava ali i prelazi u minimalno vodstvo. Ipak pred kraj, serijom 3-0 Maksimir stvara prednost od +2 i završava ogled pobjedom. Ivan Materljan i Niko Maraković upisali su po pet pogodaka kod Maksimira. Na suprotnoj strani, Gabrijel Bartolić, Vito Glivetić i Tomislav Grgečić imali su također po pet zgoditaka.

Poluzavršnica 2

RK PPD Zagreb – RK Rugvica 16:16 (12:7)

Impresivnom serijom 4-0 Zagreb otvara susret s Rugvicom, da bi nedugo nakon ostvario i šest pogodaka viška (7:1). Momčad Rugvice u prvome dijelu nije imala pravu taktiku za sjajne Zagrebaše pa do predaha nisu uspjeli napraviti značajne promjene u svojoj igri. U drugo poluvrijeme Rugvica ulazi kao potpuno drugi sastav. Serijom 4-0 dolazi na minimalni zaostatak kojeg ipak nije zadržala jer Zagreb pravi tri gola prednosti (15:12). Međutim uporna Rugvica ne dopušta Zagrebašima vodstvo te zabija tri pogotka čime izjednačava i drži tako sve do kraja pa susret završava s jednakim brojem postignutih pogodaka. Impresivnih devet zgoditaka upisao je Vedran Delić za PPD. Na suprotnoj strani Martin Krizmanić je dodao pet, a slijede ga Nikola Ivanković i Leon Biškupović sa po četiri.

KONAČAN POREDAK:

POREDAK KLUB
1. RK Maksimir Pastela
2. RK Rugvica
3. RK Rudar
4. RK PPD Zagreb
5. RK Valpovka
6. RK Trsat
7. RK Varaždin
8. RK Solin
9. MRK Dugo Selo
10. RK Bjelovar
11. HRK Karlovac
12. RK Zamet
13. MRK Čakovec
14. RK Trogir
15. RK Split
16. RK Nexe

 

SEDMORKA PRVENSTVA:

Desno krilo: Martin Krizmanić, RK Rugvica
Lijevo krilo: Mihovil Kozić, RK Bjelovar
Desni vanjski: Karlo Jurić, RK Maksimir Pastela
Srednji vanjski: Nikola Ivanković, RK Rugvica
Lijevi vanjski: Vito Glivetić, RK Rudar
Kružni napadač: Sven Majdak, RK Maksimir Pastela
Vratar: Antonio Kranjčević, RK PPD Zagreb

NAJBOLJI POJEDINCI:

Strijelac: Mihovil Kozić, RK Bjelovar
Obrambeni igrač: Luka Korpar, RK Rudar
Igrač: Nikola Ivanković, RK Rugvica
Trener: Vedran Krkač, RK Maksimir Pastela

 

 

Prethodni članakZavršnica PH Dječaci 2004/2005 – LIVESTREAM
Sljedeći članakNexe svladao Dubravu, Sakić s istekom vremena spasio Poreč