Posljednje kolo Lige za prvaka

530

U posljednjem kolu Lige za prvaka rješavaju se dvije preostale nepoznanice – tko će biti novi prvak, odnosno tko će osvojiti treće mjesto.

10. kolo Lige za prvaka prepuno je uzbuđenja, a otvaraju ga PPD Zagreb i Nexe. Biti će to njihov šesti međusobni obračun ove sezone. Prvi je, potkraj kolovoza, pripao Nexeu u SEHA ligi, dok su preostala četiri (dva u SEHA ligi, a jedan u finalu Kupa Hrvatske te jedan u Ligi za prvaka) pripala Zagrebašima. Posebnu pozornost privlači okršaj iz Lige za prvaka u kojem je PPD Zagreb slavio u Našicama 26:19 i stekao ogromnu prednost uoči ovoga uzvrata. Uz dva boda Zagreb ima i sedam pogodaka prednosti koje Nexe mora stići ukoliko želi do prvog naslova prvaka Hrvatske. Između PPD Zagreba i Nexea nema nepoznanica. Obje momčadi se odlično poznaju, a pitanje je samo tko će biti raspoloženiji, konkretniji i s više snage jer je sezona iznimno duga. U polufinalu Kupa Hrvatske bio je to sjajan rukomet, a nešto slično možemo očekivati i u ovome derbiju.

„Naše samopouzdanje, nadu i vjeru nam nitko ne može uzeti. U Zagreb idemo odigrati što bolju utakmicu i ići gol po gol, minutu po minutu, loptu po loptu. Vjerujem kako ćemo na kraju uzdignute glave izaći iz dvorane,” rekao je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

„Sutra nas čeka još jedna prava utakmica, najveći hrvatski derbi. I jedna i druga ekipa su kroz Premijer ligu napravile odličan rezultat i ako se ne varam ovo je prvi put da će odluka o prvaku pasti u zadnjem kolu. Obje ekipe imaju kvalitetu što se moglo i vidjeti u našim dosadašnjim dvobojima. Oni nemaju što za izgubiti i mislim da će se baciti na glavu od samog početka. Moja je želja da odigramo jako u obrani i da tako stignemo do što većeg broja lakih pogodaka. Pozivam ovim putem sve navijače da nas dođu još jednom podržati i da napune dvoranu. Nadam se i vjerujem da ćemo se na koncu svi zajedno veseliti,” izjavio je Branko Tamše, trener Zagreba.

Dubrava i Poreč odlučuju o tome tko će završiti kao treći. Treće mjesto nije važno samo zbog prestiže već i činjenice da osvajaču otvara mogućnost nastupa u Europi. Hrvatska sljedeće sezone ima pravo na jedno mjesto u Ligi prvaka, dva u EHF Kupu i jedno u Challenge Kupu. Dubrava trenutačno u završnici sezone izgleda bolje. Bila je u finalu Kupa, ima četiri pobjede u Ligi za prvaka i malo širu klupu, a to nije nevažno. Vlado Šola želi završiti sezonu pobjednički. Nakon što je kao prvi prošao kroz cilj osnovnog dijela Premijer lige i stigao do finala Kupa, treće mjesto bi bila prava nagrada za sve što su on i njegovi rukometaši postigli ove sezone. Poreč se s druge strane već dosta dugo bori s brojnim ozljedama. Matija Rađaković je propustio ogled s Spačvom, dok je Vedran Mataija igrao pod injekcijama. No Poreč se nikako ne predaje.

LIGA ZA PRVAKA – 10. KOLO:
29.05.2019. 19:00  PPD ZAGREB – NEXE (PlanetSport)
29.05.2019. 20:00  DUBRAVA – POREČ
01.06.2019. 19:00  SPAČVA VINKOVCI – UMAG

Prethodni članakKontrolno okupljanje ženske juniorske reprezentacije
Sljedeći članakKadeti dobili tešku skupinu na Svjetskom prvenstvu