PPD Zagrebu 28. naslov prvaka Hrvatske

459

Rukometaši PPD Zagreba u sjajnoj atmosferi ”Kutije Šibica“, nastavili su nevjerojatan niz osvajanja naslova prvaka Hrvatske. Pobjedom nad Nexeom 30:27 (17:13) osigurali su 28-mi naslov. 

Zagrebaši su vrlo sigurno i kvalitetno otvorili susret. Nexe je stabiliziralo svoju igru sredinom prvoga dijela. Jedno  kratko vrijeme držali su ravnotežu, uspjeli su doći do tri izjednačenja, ali onda serijom 4:0 Zagreb bježi na 12:8. Zagreb je sjajno funkcionirao u obrani, a njegova vanjska linija gotovo da  nije imala promašaja. Ništa dramatično nije se promijenilo ni u nastavku.

Kod Zagrebaša izvstan je u drugom dijelu bio Urh Kastelic, koji je na kraju skupio čak 14 obrana. Ivan Sršen i David Mandić dodali su ukupno 16 pogodaka (Sršen  9/13, Mandić 7/7). Prvo ime u redovima gostiju bio je Ante Gadža sa sedam pogdaka iz 10 pokušaja. Moreno Car je ugradio 10 obrana u peti poraz od šest sureta Zagreba i Nexea ove sezone.

Nexe je tako jedanaesti put za redom završilo sezonu kao druga momčad hrvatske Lige za prvaka. Bili su u finalu Kupa, imaju četvrto mjesto u SEHA – Gazprom ligi, te skupinu EHF kupa. Vrlo dobra sezona je iza njih, ali i sezona bez trofeja. PPD Zagreb je pak stigao do 28. naslova prvaka Hrvatske što je prava rijetkost u hrvatskom sportu. Uz osvojieni Kup, tu je i drugo mjesto SEHA – Gazprom lige te , osmina finala Lige prvaka. Jednom riječju izvrsna sezona s obzirom na  gotovo potpuno novu momčad, koju su još dodatno uništavale brojne ozljede.

Branko Tamše, trener PPD Zagreba:
“Zadovoljan sam sa sezonom, jedna nova ekipa Zagreba, mlada, dosta igrača se izmijenilo. Čestitam svima na jednoj vrlo dobroj sezoni. Sve utakmice su bile teške i zato još jednom čestitke svima.“

David Mandić, igrač PPD Zagreba:
“Došao sam iz Ljubuškog s krunom i odmah ovdje isto osvojio. Presretan sam i ponosan na svoje momke što smo osvojili titulu. Predivno je igrati u punoj “Kutiji šibica“ i hvala navijačima što su nas podržali.

Hrvoje Horvat, trener Nexea:
“Potvrdili smo jednu jako dobru sezonu s jednom jako korektnom izvedbom. Dečki su ostavili srce na terenu, bilo je kako teško psihički dignuti ekipu. jako liepo je vidjeti punu dvoranu i nadam se da će se utakmice i u budućnosti igrati u ovakvoj atmosferi.“

Marin Šipić, igrač Nexea:
“Zadovoljan sam sa sezonom i sa svime što smo postigli, mislim da smo odradili odličan posao u svim natjecanjima. Čestitam cijeloj ekipi na sjajnim igrama. Žao nam je što nismo pobjedili, ali što je tu je, Zagreb je bio bolji večeras.“

Dubrava – Poreč 28:28 (17:14)
U drugom susretu 10. kola Lige za prvaka Dubrava je odigrala neodlučeno s Porečom i osvojila treće mjesto Premijer lige. Prvih dvadesetak minuta bilo je potpuno izjednačeno. Poreč zatim otvara drugo poluvrijeme serijom od tri pogotka za redom i  gotovo sve vraća na početak. Nakon desetak minuta igre pogodak za pogodak,  Poreč preuzima vodstvo u 41-oj 20:19 te u posljednjih deset minuta ulazi s dva razlike (25:23), ali se domaćin ne predaje. Poreč je posljednji na  potezu i uspijeva pogoditi za konačnih 28:28. Bod im nije bio dovoljan da osvoje treće mjesto, ali i s četvrtim će sljedeće jeseni u Europu.

Ivan Dumenčić je vukao Dubravu na oproštaju od kluba. Zabio je 14 pogodaka iz 15 pokušaja. Poreč je imao nekoliko junaka.  Filip Perić je zabio sedam uz dva promašaja,Tim Thoss šest i Ivan Filipović pet.

Sezonu Premijer lige zatvaju Spačva Vinkovci i Umag za tri dana.

Prethodni članakKontrolno okupljanje ženske kadetske reprezentacije
Sljedeći članakLiga za prvaka: izjave nakon utakmice PPD Zagreb vs Nexe