Slavlje Vinkovčana za kraj Premijer lige

411

Premijel ligu za ovu godinu zatvorili su Spačva Vinkovci i Umag. Kao što se i moglo očekivati domaćin je upisao novu pobjedu i potvrdio status najugodniijeg iznenađenja sezone.

Spačva se Ligu za prvaka ukrcala u posljednji trenutak s tri pobjede u nizu. Ostavila je tako iza sebe Sesvete i Zamet koje su mnogi vidjeli u tom biranom društvu koje će se boriti za naslov prvaka. I nije tu stala. Ostavrila je tri pobjede i jedan remi, te potvrdila da se u Vinkovcima odlično radi.

U posljednjem kolu dočekala je slabašni Umag. Već nakon petnaestak minuta bilo je jasno da bodovi ostaju doma. Bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će završiti suret. Na poluvremenu je Spačva imala 11 pogodaka razlike (20:9). U nastavku je naravno malo stala, dala priliku onima koji su igrali manje ove szone, pa je to poluvrijeme završilo s 15:12. Ali u kupnom rezultatu to je još uvijek visoka i uvjerljiva pobjed od 14 pogodaka prednosti.Čak deset igrača Spačve bilo je među strijelcima. Najviše ih je dao Dario Raguž, šest. Vrijedi posebno izdvojiti Aldina Pašagića na domaćim vrratima s 20 obrana.

Spačva je tako u Ligi za prvaka osvojila 7 bodova. Bod ispred njih je Poreč i on će u europske kupove sljedeće sezone. Umag je pak Ligu za prvaka završio bez osvojenog boda.

Izvor fotografije: Facebook RK Spačva Vinkovci