Hrvatskoj koloniji u Kielceu četvrto mjesto u Ligi prvaka

84
Velux EHF Champions League - Final 4 2019, PGE Vive Kielce vs Barca Lassa in LanXess Arena, Keln, Keln 01.06.2019. Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

U susretu dvaju razočararanih iz polufinla Lige prvaka, Barcelona je ipak imala više snage i mirnoće u ključnim trenucima i osvojila treće mjesto. Hrvatski reprezentativci Luka Cindrić, Filip Ivić i Marko Mamić završili su tako ovogodišnju Ligu prvaka na četvrtom mjestu.

Počelo je žestoko. Nitko se nije štedio. Jurilo se brzinom munje na sve strane. Barcelona je ipak prva našla svoj ritam i uskoro pobjegla na 8:4. Kielce se silno trudilo. Vladimir Cupara je radio čuda na vratima, ali nije uspio pokrenuti momčad. Poljski prvak je cijelo poluvrijeme potrošio u lovu na zaostatak. Barcelona je lukavo držala razmak od tri četiri pogotka i relativno mirno privela poluvrijeme kraju. Činjenica da je Kielce u prvom dijelu prrimiio 20 pogodatka najbolje oslikava njihovu obranu. Protiv Barcelone se tako ne može igrati.

Barcelona je uspjela držati isti ritam u nastavku. Ušao je Dika Mem i nastavio tamo gdje je stao Jure Dolenec. Silno se trudio sastav Talanta Dujshebaeva, ali premalo je raspoloženih igrača imao da bi pratio katalonskog velikana. Filip Ivić je ušao sredinom drugoa dijela i dobro počeo susret. Ali prečesto je ostajao sam na streljani da bi mogao dati veći doprinos uspjehu Kielcea s kojim se oprašta i odlazi u Bundesligu. Jedino ozbiljno približavanje Kielcea bilo je u 54-oj kada su stigli na 35:32, ali je Barcelona sve to brzo primirila s dva pogotka za redom i bez većeg stresa privela susret kraju. Doduše, Xavi Pasqual je u jednom trenutku grizao nokte pitajući se vjerojatno, pa zar opet, ali novog stresa za njefga nije bilo.

S osam pogodaka iz 12 pokušaja Dika Mem je na kraju bio najbolji strijelac Barcelona, i barem na trenutak razuvjerio one koji trvde da nije igrač za velike susrete. Pratio ga je Arkadiusz Moryto s 10 pogodaka na drugoj strani od kojih su dvije trećine bili oni sa sedam metara. Barcelona je tako pokupila utješnu nagradu u Koelnu, a Kielce ostalo praznih ruku. Doduše, oni su već i dolaskom na Final 4 napravili sjajnu stvar.

Prethodni članakZaprešić Open beach handball – LIVESTREAM
Sljedeći članakVardaru drugi naslov prvaka Europe, Igor Karačić MVP