Juniorke: Poraz Hrvatske na početku Europskog prvenstva

315

Hrvatska ženska junorska reprezentacija doživjela je poraz od Danske 24:18 (13:6) na početku Europskog prvenstva kojemu je domaćin mađarski Gyor. 

Višestruke europske prvakinje sjajno su otvorile susret. Već nakon nepunih pet minuta imale su 4:0. Naše rukometašice su s dosta grča i straha ušle u utakmicu. Napravile su neobično puno tehničkih pogrešaka u otvaranju i  time zapravo olakšale posao Dankinjama. Svoj prvi pogodak postigle su nakon pet minuta i 23 sekunde igre. Ni obrana 5-1 niije najbolje reagirala, nedostajalo je prave agresivnosti, pa su mlade danske rukometašice lako dolazile do naših vrata. U prvih 30. minuta Hrvatska je samo jedanput uspjela zabiti dva pogotka za redom. Među Dankinjama u prvom poluvremenu čak se devet igračica upisalo u strijelce. Na predah je Hrvatska otišla s zaostatkom od sedam pogodaka 6:13.

U nastavku je bilo dosta uspona i padova u igri obje reprezentacije. Našima je  ponovno trebalo gotovo pet minuta za prvi pogodak. Srećom onda je na vratima odlično počela braniti  Karmela Pokopac i Hrvatska je napravila niz od četiri pogotka za redom, te u 43-oj minuti stigla na samo četiri pogtka zaostatka 12:16. Danski izbornik brzo zove minutu predaha i uspijeva prekinuti naš dobar ritam. Njegove igračice uzvraćaju serijom 4:0, i ponovno bježe na velikih osam pogodaka razlike 12:20. Ali onda se budi se Lea Franušić pa Hrvatska  hvata novi priključak i u 54-oj minuti dolazi na 16:20. I to je bilo sve. U posljednjih šest minuta  naša je reprezentacija postigla samo dva pogotka, jedan sa sedam metara, drugi iz igre, a Danska je na drugoj strani četiri puta bila precizna i pomalo rutinski privela kraju susret.

Sa šest pogodaka Ema Guskić najefikasnija u našim redovima. Četiri je dala Lucija Jandrašić, tri Lea Franušić. Kod Danske prvo ime Aagot Hansen također sa šest pogodaka.

U prvom suretu naše skupine Nizozemska je pobijedila Njemačku 31:30. Hrvatska sljedeći susret igra 12.srpnja u 14:30 s Njemačkom.