1. HRL za žene: 18. kolo

283

Zbog europskih nastupa čak tri naša kluba, 18. kolo Prve hrvatske lige za rukometašice neće se odigrati u cjelosti. Tijekom vikenda na rasporedu su samo četiri susreta. Krenimo redom.

Podravka Vegeta je pod tjedom unaprijed odigrala susret s Zrinskim i ostvarila laku i uvjerljivu pobjedu 36:22. Čakovečkom sastavu nije bitnije pomogla ni nova trenerica Darinka Pavleković i upisale su već osmi poraz u nizu.

Lokomotiva i Bjelovar su svoje susrete prebacili za sredinu ožujka.

Četvrtoplasirana Koka ima laku zadaću na svom terenu protiv Murvice. Varaždinska ekipa u  odličnoj je formi s tri pobjede za redom, a Murvica još nije uspjela osvojiti ni bod u gostima.

Sinj dočekuje Umag i želi zadržati odličnu poziciju u sredini ljestvice koju trenutačno ima. Iz Sinja su ove sezone bodove odnijeli samo Podravka Vegeta i Virovitica. Pred Umagom je dakle teška zadaća, tim više jer ih trese velika kriza. Već šest kola ta ekipa ne zna za pobjedu.

Jako zanimljiv mogao bi biti susret Splta 2010 i 1234 Virovitice. Obje ekipe imaju po 14 osovjenih bodova. U zlatnoj su sredini ljestvice. Brige oko ostanka za sada nemaju. A kako imaju puno talentirane mladosti u svojim redovima, to bi trebalo biti jamstvo velikog i lijepog okršaja.

Osijek je domaćin Dalmatinki, i apsolutni je favorit u tom susretu. Doduše, iza njih su tri poraza u nizu. Alii dva su od Lokomotive i Podravke koje su svijet za sebe u hrvatskom rukometu pa je to lakše podnijeti. Dalmatinka je u još težoj situaciji. Upisala je samo jednu pobjedu u nastavku sezone  i otklizala na samo dno ljetsvice.  U prvom međusobnom susretu ove sezone u Pločama nije bilo pobjednika. Završilo je 21:21, može li se nešto slično ponoviti i u ovom kolu?

1. HRL za žene: 18. kolo

1. OSIJEK – DALMATINKA
Mjesto igranja: SD Zrinjevac, Osijek
Suci: Dalibor FELETAR – Igor RENDULIĆ
Početak utakmice: 18:00
Dana: 29.02.2020.
Nadzornik: Boris Crnojević

2. SINJ – UMAG
Mjesto igranja: GŠD Ićo – Sinj
Suci: Ivan GRBAVAC – Siniša RAVLIĆ
Početak utakmice: 19:00
Dana: 29.02.2020.
Nadzornik: Đino GILJEVIĆ

3. KOKA – MURVICA
Mjesto igranja: GSD Arena – Varaždin
Suci: Lovro KASUNIĆ – Sašo NIKOLOVSKI
Početak utakmice: 14:30
Dana: 29.02.2020
Nadzornik: Boris KIRINČIĆ

4. SPLIT 2010 – 1234 VIROVITICA
Mjesto igranja: SC Gripe – Split
Suci: Ivica GLAVINIĆ – Mile VERAJA
Početak utakmice: 17:30
Dana: 01.03.2020.
Nadzornik: Vojo MUSULIN

Prethodni članakDelegacija HRS-a otputovala u Egipat
Sljedeći članakPaket 24 Premijer liga: 17. kolo