Hrvatska protiv Norveške, Rusije i Rumunjske na Euru

0
24

U Švedskoj, točnije, u Gothenburgu, održan je ždrijeb Europskog rukometnog prvenstva za žene koje je na rasporedu od 4. do 18. prosinca.

16 reprezentacija bilo je podijeljeno u četiri jakosne skupine, dok se Hrvatska nalazila u četvrtoj skupini s Poljskom, Češkom i Slovenijom. Uoči ždrijeba Švedska je odabrala skupinu A, Poljska je čekala protivnice u skupini B, Dankinje u skupini C, a u skupini D unaprijed su se našle Norvežanke.

Ples kuglica u Hrvatsku je smjestio u skupinu D zajedno s Norveškom, Rumunjskom i Rusijom.

Skupinu A popunile su Švedska, Srbija, Španjolska i Slovenija, u skupini B nalaze se Nizozemksa, Francuska, Njemačka i Poljska, dok skupinu C čine Crna Gora, Mađarska, Danska i Češka.

SKUPINA A (Stockholm):
Švedska
Srbija
Španjolska
Slovenija

SKUPINA B (Kristianstad):
Nizozemska
Francuska
Njemačka
Poljska

SKUPINA C (Malmö ):
Crna Gora
Mađarska
Danska
Češka

SKUPINA D (Helsingborg):
Norveška
Rusija
Rumunjska
Hrvatska

Izbornik Goran Mrđen prokomentirao je skupinu nakon ždrijeba: Dobili smo najtežu skupinu iako mislim da smo mi u četvrtom šeširu ekipa koja je kvalitetnija od ostalih. Norveška je bila prva na Svjetskom prvenstvu, Rumunjska je bila treća, Rusija je Rusija i sve tri reprezentacije su se plasirale na Olimpijske igre. Prije ždrijeba sam htio sam ekipu s Olimpijskih igara, ali ne baš ove tri. Zbog toga baš i ne možemo biti najsretniji. Kad Prvenstvo počne svi igraju. Uvijek kažu da je sreća dio sporta i da se sreća trenira samo ja ne znam kako bi mi to trenirali da smo baš u ovoj grupi. Mislim da je bilo i boljih opcija, ali izborili smo kvalifikacije i mislim da ne idemo s bijelom zastavom. Mislim da je do toga još puno, u 12. mjesecu se igra, a prije toga su Olimpijske igre pa ćemo vidjeti malo i te reprezentacije. Vidjet ćemo kakvi će oni biti poslije Olimpijskih igara. Mislim da se s obzirom na rejting, s obzirom na kvalitetu reprezentacija koje smo izvukli u grupi, sigurno nas svi vide kao autsajdere, ali mislim da je to naša šansa.