Zagrebaši unatoč dobrom drugom dijelu poraženi od Pick Szegeda

0
40

Ovog vikenda krenula je i VELUX EHF Liga prvaka u Zagrebu. Hrvatski prvak u zagrebačkoj Areni dočekao je mađarski MOL-Pick Szeged. U teškoj utakmici, u kojoj je PPD Zagreb nadoknadio minus od sedam pogodaka i navijačima u Areni osigurao zanimljivu završnicu, slavlje je ipak otišlo u ruke Pick Szegeda rezultatom 28:23.

Iako je izgledalo dobro na samom startu utakmice Mađari su u sedmoj minuti poveli 3:1. Na 3:3 poravnali su Zlatko Horvat i Stipe Mandalinić, a ona je uslijedila crna rupa Zagreba. Nikako Zagrebaši nisu mogli posložiti napad pa su bez gola bili punih šest minuta. Za to vrijeme Pick Szeged zabio je tri pa je rezultat u 15. minuti bio 6:3 za goste.

Post od pogodaka prekida Mandalinić, no veće promjene nisu se dogodile u Zagrebovim redovima. Nadu je vratio raspoložen Luka Mrakovčić s tri brza gola i vratio Zagreb na minus dva (7:9). Denis Buntić i Zsolt Balogh bili su raspoloženi kod Szegeda u prvom poluvremenu i pomogli su da gosti na odmor odu s +5 (17:12).

Probao je Kasim Kamenica nešto promijeniti s Urhom Kastelicem na golu u drugom dijelu, ali Matevž Skok se nakon deset minuta vratio među vratnice. Pokušali su i s promijenim u dijelu napada, ali gostujuće momčad je bila prejaka. Nakon samo nekoliko minuta nastavka Pick Szeged imao je sedam pogodaka prednosti (21:14), a do prvog smanjena stiglo se u 49. minuti zgoditkom Marija Vuglača (18:22).

A onda Zagreb kao da je dobio dodatnu energiju i u posljednjih deset minuta ušao motivirano. Na Vuglača su se nadovezali Leon Šušnja i Igor Vori pa je PPD Zagreb stigao na samo dva pogotka zaostatka (20:22). U ključnom trenutku obranio je Skok sedmerac i Valentino Ravnić biva siguran za 21:22. Držao se priključak neko vrijeme, ali pred kraj Mađari se odvajaju i postavljaju konačnih 28:23.

Kod PPD Zagreba najefikasniji su bili Luka Mrakovčić i Mario Vugkač svaki s po pet golova, dok je Pick Szeged do slavlja vodio Zsolt Balogh s osam pogodaka, a Denis Buntić postugao je njih pet

VELUX EHF Liga prvaka, 2. kolo:

PPD Zagreb – MOL-Pick Szeged (12:17)

PPD Zagreb: Skok, Kastelic; Ž. Marković 2, Ereš, Mrakovčić 5, Kontrec, Vori 2, D. Marković 2, Horvat 2, Šušnja 1, J. Valčić, T. Valčić, Mandalinić 3, Ravnić 1, Hrstić, Vuglač 5
Trener: Kasim Kamenica

MOL-Pick Szeged: Sierra, Šego; Källman 1, Bodo 1, Sigurmannsson 1, Gorbok 4, Dos Sandos 3, Balogh 8, Skube, Blažević, Gaber 1, Šoštarić, Rodriguez, Banhidi 2, Buntić 5, Žitnikov 2
Trener: Juan Carlos Pastor Gomez