Lokosice uvjerljive protiv PAOK-a u prvom susretu

0
30

Rukometašice Lokomotive brane naslov prvakinja Challenge Cupa, a u osmini finala ugostile su grčki PAOK. U prvoj utakmici Lokosice su bile u gostima s obzirom na to da se obje utakmice igraju u Zagrebu dan za dan. S uvjerljivom pobjedom rukometašice Nenada Šoštarića čekaju uzvratni susret koji je na rasporedu sutra u 19:30 sati.

Lokomotiva je uvjerljivo krenula u susret, a Larissa Kalaus i Paula Posavec u prvih deset minuta postavljaju 6:0. Do prvog gola PAOK dolazi tek u 11. minuti zgoditkom Eleni Mornou. Najbliže su Grkinje stigle pri rezultatu 3:7, a nakon toga je Lokomotiva sa svakom minutom povećavala prednost da bi na odmor otišla s +9 (17:8).

U nastavku nije bilo nikakvih velikih promjena. PAOK je i dalje teško dolazio do pogodaka, dok se kod Lokosica raspucala i Jelena Kajfeš te je prednost Zagrepčanki nastavila rasti. Elisavet Mastaka je bila jedina koja se isticala kod Grkinja u drugom poluvremenu. Po posljednjem sučevu zvižduku Lokomotiva je slavila 37:17.

Najefikasnije kod Lokomotive bile su Larissa Kalaus s 11 pogodaka i Jelena Kajfeš s njim osam, dok je u redovima PAOK-s najbolja bila Maria Chatziparasidou s pet zgoditaka.

Challenge Cup, osmina finala, prva utakmica:

PAOK – Lokomotiva 17:37 (8:17)