Koka uvjerljiva protiv Dugog Sela za plasman u polufinale Kupa Hrvatske

0
23

Rukometašice varaždinske Koke prve su polufinalistice ovogodišnjeg izdanja Kupa Hrvatske. U ranije odigranom susretu četvrtfinala uvjerljivo su slavile protiv Dugog Sela s 39:27 (21:15). Rukometašice Dugog Sela tako nisu ponovile prošlogodišnji uspjeh kada su se plasirale u polufinale, dok je Koki ovo prvi plasman u povijesti među najbolje četiri ekipe u Kupu.

U prvih nekoliko minuta rezultat je na semaforu bio poravnat jer se igralo gol za gol. No, prve se Kokice odvajaju na +2 (7:5) i to najviše zahvaljujući pogocima Dejane Milosavljević i Josipe Tomić koje su vukle Koku gotovo cijelo prvo poluvrijeme. U prvom poluvremenu vidjeli smo velik broj pogodaka. Koka je čak prešla 20 pogodaka u prvom dijelu. Čak pet pogodaka samo iz sedmeraca postigla je Milosavljević u prvih 30 minuta i s Tomić izgradila prednost Koke od šest pogodaka nakon prvih pola sata igre.

U nastavku Dugo Selo ni na koji način nije moglo parirati. Održavale su se ispod deset pogodaka zaostatka sve do posljednjih nekoliko minuta kada je Suzana Furjan u 57. minuti pogodila za 35:25 i time donijela svojoj ekipi dvoznamenkastu prednost. Do kraja utakmice prednost je još i narasla pa su Kokice susret završile sa super uvjerljivih +12.

Nezadrživa je bila Milosavljević koja se u strijelce upisala čak 13 puta. Slijede ju Tomić sa sedam i Jelena Blažek s pet pogodaka. Kod Dugog Sela se istaknula Iva Rokavec koja je mrežu Koke pogodila četiri puta.

Preostale utakmice četvrtfinala Kupa Hrvatske na rasporedu su u srijedu 28. ožujka, osim susreta Lokomotive i Zrinskog koji je odgođen.