Završnica Prvenstva Hrvatske za kadete – 2. dan

0
68

Završnica PH, kadeti 2000. i ml. – 2. dan

RK ZG Dubrava – RK Balić-Metličić 18:24 (7:12)

U prvoj utakmici drugog dana završnice prvi se na listu strijelaca upisao Bruno Sučić u četvrtoj minuti za vodstvo Balić-Metličića, a nakon prvog izjednačenja odlaze na +2 (1:3). Ipak, ZG Dubrava ostvaruje seriju 2-0 za egal, ali Mateo Maraš precizan je sa sedam metara i vraća vodstvo. U nastavku se Zagrepčani približavaju na -1, ali Splićani na odmor odlaze s pet golova prednosti. U drugo poluvrijeme Balić-Metličić ulazi raspoloženiji, a Maraš odmah podiže na +6. U nastavku igrači splitskog kluba odlaze i na +10, a bez većih prijetnji održavaju tu prednost i upisuju pobjedu rezultatom 18:24. Najraspoloženiji kod pobjednika bio je Maraš sa sedam golova, a Dominik Drašković, Tin Gojković, Nikola Jelovčić i Jakov Jelovčić zabili su svaki po tri za zagrebački klub.

Statistika

RK Zadar 1954 – HRK Karlovac 27:27 (14:13)

Nakon što je Domjančić upisao prvu obranu, Karlovac u vodstvo dovodi Jakov Makarun. Brze izmjene napada s istekom šeste minute rezultirale su vodstvom Karlovca 4:6. Obje ekipe ubrzavaju tempo utakmice i pokušavaju nametnuti svoj ritam, a do polovice pada 19 golova (8:11). Iako su Karlovčani većinu prvog dijela imali prednost, Zadar ulaskom u posljednjih pet minuta izjednačava (12:12), a na odmor odlaze s golom više (14:13). Makarun s početkom drugog poluvremena donosi novo izjednačenje, ali Zadar uzvraća pogotkom Patrka za ponovno vodstvo. Situacija se brzo mijenja, a Karlovac u 33. minuti ima +3 (16:19). U sljedeće tri minute Klarica i Patrk zabijaju za novo izjednačenje. U posljednjih pet minuta ulaze s 23:23, a Karlovac s igračem manje zabija za vodstvo. U nastavku Domjančić skida loptu Zadru, a Karlovac iskorištava priliku za +2. Iz sjajnog susreta nitko ne izlazi kao pobjednik (27:27). Najefikasniji kod na strani Zadra bio je Klarica sa deset pogodaka, a iz redova Karlovca Ivan Rukavina sa sedam.

Statistika

RK PPD Zagreb – RK Dubrava 29:23 (15:11)

Nakon što su golmani s obje strane upisali po prvu obranu, u srazu zagrebačkih klubova prvi je gol upisao Karpo Sirotić, a Ante Ivanković uzvraća istom mjerom za izjednačenje. Do polovice prvog dijela Zagreb realizira brze akcije i odlazi na četiri gola prednosti (8:4). U nastavku Zagrebaši drže prednost, ali ulaskom u posljednjih pet minuta Dubrava iskorištava prazna vrata da smanji zaostatak na -3 (11:8). Iako se Dubrava uspjela približiti na -1, Zagreb zabija nove golove za četiri gola više na poluvremenu (15:11). Ulaskom u drugo poluvrijeme Duje Džaja smanjuje zaostatak Dubrave na tri gola. U nastavku Zagreb bježi na sedam golova razlike (23:16, 25:18, 27:20), a Dubrava ne uspijeva ugroziti vodstvo. S posljednjim zviždukom Zagrebaši upisuju novu pobjedu rezultatom 29:23. Najefikasniji kod pobjednika bio je Antonio Ljubić sa sedam pogodaka, a iz redova Dubrave Ivanković i Džaja upisali su svaki po sedam.

Statistika

GRK Varaždin 1930 – RK Zamet 13:19 (6:9)

Matija Starčević riječki klub dovodi u prvo vodstvo pogotkom na početku susreta. Obje ekipe furiozno su krenule u susret, ali čvrste obrane i golmani nisu dopuštali da lopta zatrese mrežu. U 11. minuti Varaždin ima 3:2, ali u napadu Zameta Načinović donosi izjednačenje, a Tin Tomljanović precizan je sa sedam metara za vodstvo Zameta. Nakon novih egala, Riječani u posljednjih pet minuta ulaze s golom prednosti, a do kraja prvog dijela povećavaju na +3. Prvi se na listu strijelaca upisao Luka Grgurević za 6:10. U nastavku obje ekipe imaju igrača manje, ali nijedna ne uspijeva realizirati akciju. S početkom 38. minute Juraj Plantarić zabija za 8:13, a Vito Lučev  i Antonio Budinski uzvraćaju s druge strane. U posljednjem dijelu padaju golovi s obje strane, ali Zamet drži prednost do kraja i odnosi pobjedu rezultatom 13:19. Najefikasniji kod pobjednika bio je Tomljanović sa sedam pogodaka, a iz redova Varaždina Budinski je upisao pet.

Statistika

RK Dubrava – RK ZG Dubrava 24:27 (11:12)

Dino Hrnić otvorio je utakmicu pogotkom za Dubravu, a Matija Matov skida sedmerac Tinu Gojkoviću. Iako je Dubrava dva puta imala dva gola prednosti, u polovici prvog dijela rezultat je izjednačen (4:4). Prvo vodstvo ZG Dubrava stječe golom Lorenca Ancića sa sedam metara u 15. minuti susreta. Nakon izmjena prednosti, u drugo poluvrijeme ZG Dubrava ulazi s golom više (11:12). Istekom prvih nekliko minuta drugog poluvremena Veprovi igraju s dva igrača manje, a ZG Dubrava iskorištava situaciju da zabije nove golove i ode na četiri gola prednosti (14:18). U nastavku igrači ZG Dubrave sigurno drže prednost, a u posljednje minute ulaze s pet golova više (20:25) i upisuju pobjedu 24:27. Najraspoloženiji kod pobjednika bio je Lucić sa 11 pogodaka, a iz redova Dubrave Duje Džaja upisao je osam.

Statistika

MRK Zamet – RK Zadar 1954 23:18 (9:8)

Prvi se na listu strijelaca upisao Marko Korljan za vodstvo Zadrana, a Martin Mozetič donosi prvo izjednačenje. Obje ekipe u utakmicu su ušle oštro i čvrsto, a uz raspoložene vratare, stigli su i novi egali. Nakon što je lovio priključak, Zadar odlazi na +2 s istekom 14. minute (4:6), ali Patrik Martinović smanjuje zaostatak Zameta i Tin Tomljanović precizan je sa sedam metara. U nastavku Zadar bježi na +2, ali Zamet se vraća i na odmor odlazi s golom prednosti (9:8). Na početku drugog poluvremena Zamet diže prednost, a Zadar pokušava pomalo istopiti razliku dok Riječani imaju igrača manje. Zamet kroz cijeli susret ima sjajnu podršku u Franu Lučinu na vratima, što Zadru dodatno otežava posao. S posljednjim zviždukom Zamet upisuje pobjedu rezultatom 23:18. Riječane je predvodio Luka Grgurević sa šest golova, a iz redova Zadrana Marko Korljan također je upisao šest.

Statistika

RK Zagreb – RK Balić-Metličić 21:21 (8:12)

Dominik Radina otvorio je utakmicu pogotkom za Balić-Metličić. Nakon prvih izjednačenja, na polovici prvog dijela Zagrebaši imaju gol prednosti (6:5). U nastavku Splićani uglavnom love priključak, ali pet minuta prije kraja poluvremena imaju +3 i na odmor odlaze s četiri gola više (8:12). Ulaskom u drugo poluvrijeme dodaju još dva gola, a u nastavku bježe i do +5. Ipak, Zagreb se vraća u igru i stižu do novog izjednačenja (17:17) deset minuta prije kraja, a David Kocen dvaput je precizan sa sedam metara i vraća Zagrebaše u vodstvo. Napeta do samog kraja, utakmica je završila bez pobjednika (21:21). Najviše golova kod Zagreba dao je David Kocen (šest), a iz redova Balić-Metličića Mateo Maraš (također šest).

Statistika

GRK Varaždin 1930 – HRK Karlovac 21:25 (12:10)

Prvi gol u susretu pao je u četvrtoj minuti, a strijelac je bio Nikola Kaštelan za Varaždin. Antonio Budinski iz napada i sa sedam metara podiže na 3:0. U nastavku prvog poluvremena Varaždin drži prednost do deset minuta prije kraja kada Karlovčani prvi put izjednačavaju (6:6). Tresle su se mreže obiju ekipa, a u posljednjih pet minuta Varaždinci ulaze s golom prednosti, dok na odmor idu s +2 (12:10). Karlovac se furiozno vraća u drugom poluvremenu, a zahvaljujući seriji 5-0 povećavaju vodstvo na +3 (13:16). U posljednjih pet minuta Varaždin ulazi s golom zaostatka, ali raspoloženi Ivan Rukavina donosi +2. U zadnjih 60 sekundi Karlovac ulazi bez dva igrača i sa tri gola više, a sa posljednjim zviždukom odnosi pobjedu 21:25. Najraspoloženiji kod pobjednika bio je sjajni Juro Čakarić sa devet golova, a iz redova Varaždina Budinski je upisao osam.

Statistika