Izbornik Červar odabrao 16 igrača za Mediteranske igre

0
22

Izbornik muške seniorske reprezentacije Lino Červar odabrao je 16 igrača koje će povesti na Mediteranske igre koje se od 22. lipnja do 1. srpnja 2018. održavaju u španjolskom gradu Tarragoni. Reprezentacija se okuplja 18. lipnja u 12 sati u hotelu Panorama u Zagrebu gdje će nekoliko dana odrađivati pripreme, a u noći s 20. na 21. lipnja će krenuti na put prema Tarragoni.

Na Mediteranskim igrama nastupa 13 reprezentacija razmještenih u četiri skupine. Hrvatska će igrati u skupini B s Italijom i Alžirom.

Izbornik Lino Červar će u Tarragonu povesti sljedeće igrače: 

1.Mate Šunjić – CSM Bucuresti
2. Matej Ašanin – Sporting CP
3. Josip Božić Pavletić – RK PPD Zagreb
4. Josip Ereš – RK PPD Zagreb
5. Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
6. David Mandić – HC Izviđač CO
7. Leon Šušnja – RK PPD Zagreb
8. Marin Šipić – RK Nexe
9. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
10. Petar Medić – RK PPD Zagreb
11. Halil Jaganjac – RK Metalurg
12. Lovro Jotić – Aalborg Handbold
13. Jakov Vranković – Grundfos Tatabanya KC
14. Ivan Sršen – MOL-Pick Szeged
15. Bruno Butorac – Tatran Prešov
16. Ante Kaleb – TuS N-Lübbecke

Hrvatski rukometaši natjecanje otvaraju 23. lipnja protiv Italije, a susret s Alžirom igra se dan kasnije. Raspored ostatka turnira možete pronaći ovdje.

Na XVIII. mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni Hrvatsku će predstavljati 99 sportašica i sportaša iz 23 sporta. Najviše ih je iz odbojke (24), koja će nastupiti s obje seniorske reprezentacije te muškim parom u inačici na pijesku, potom iz muškog rukometa (16). Kada se sportašicama i sportašima pridodaju treneri, liječnici, fizioterapeuti i ostalo prateće osoblje, hrvatsko sportsko izaslanstvo na MI u Tarragoni broji ukupno 163 osobe. U toj brojci je i šest administrativnih članova Misije HOO-a, predvođenih šefom Misije Damirom Šegotom, a Hrvatsku će na MI u Tarragoni predstavljati još i 15 sudaca iz 13 sportova.