Nexe lako do četvrtog uzastopnog slavlja

0
29
Foto: SEHA-Gazprom liga

Rukometaši našičkog Nexea u svojoj su dvorani ugostili Železničar iz Niša. Rukometaši Hrvoja Horvata pred domaćim navijačima krenuli su po četvrtu uzastopnu pobjedu u SEHA-Gazprom ligi i to protiv trenutno posljednje momčadi na tablici. Našičani nisu imali nikakvih problema, opravdali su ulogu favorita te slavili 34:25.

Iako se očekivao nešto lakši start u utakmicu, Nexe je krenuo usporeno i Železničar je u prvih pet minuta držao vodstvo 2:1. Redale su se greške pa se čekalo da Tomi Vozab poravna na 2:2. Cijelo vrijeme se izmjenjivala minimalna prednost, a do prvog većeg odvajanja dolazi se u 17. minuti kada Nexe veže dva napada i preko Vozaba odlazi na prvih +2 (11:9). Na tri zgoditka prednosti Našičani su pobjegli preko Albina Etera i tu se sve otvorilo. Domaći igrači posložili su cijelu igru u posljednjih deset minuta prvog dijela susreta i na odmor su otišli sa sedam golova više. Kod gostiju je tek raspoložen bio Predrag Vejin.

U nastavku utakmice Nexe je nastavio održavati svoj tempo igre i sigurno održavao stečenu prednost iz prvog dijela susreta. Iako je Železničar uspio smanjiti zaostatak na minus pet do sredine drugog poluvremena, Nexe nije dopuštao da se protivnik još dodatno približi. U posljednjih deset minuta ušli su domaći igrači sa sedam pogodaka više (27:20) i lagano privodili utakmicu kraju. Do posljednjeg sučeva zvižduka Našičani su vratili prednost i slavili s devet pogodaka prednosti.

U redovima Nexea sjajan je bio Tomi Vozab s deset pogodaka, a po njih pet dodali su Marin Šipić i Albin Eter. Na vratima je Moreno Car sakupio deset obrana. Predrag Vejin sa sedam golova bio je najbolji kod Železničara, a vratarski tandem Lazić-Stošić zaustavio je devet protivničkih lopti.

SEHA-Gazprom liga, 4. kolo:

Nexe – Železničar Nexe 34:25 (20:13)