Zagrebaši stigli do nove pobjede u Novom Sadu

0
24
Foto: SEHA-Gazprom liga

Rukometaši PPD Zagreba nakon velike pobjede nad Flensburgom u Ligi prvaka okrenuli su se novom susretu SEHA-Gazprom lige. U četvrtom kolu regionalne lige gostovali su kod Vojvodine u Novom Sadu gdje su stigli do trećeg slavlja rezultatom 23:20. Zanimljivo, PPD Zagreb je u Novi Sad stigao bez trenera Line Červara koji je zbog osobnih problema ostao u Zagrebu, dok su tako Zagrebaše vodili pomoćni treneri Tonči Valčić i Davor Rokavec.

Prve dvije minuta utakmice zahvaljujući dobrim obranama mreže su ostale mirne. Do prvog gola stiže PPD Zagreb preko Damira Bičanića, ali ubrzo je domaćin to poravnao na 1:1. Iz sjajne polukontre David Mandić zabija s krila za prvih +2 (3:1), ali Vojvodina se cijelo vrijeme držala u priključku i nije dozvoljavala Zagrebu da se dodatno odvoji. U desetoj minuti imali su domaći igrači priliku i za egal, ali dobro njihov napad čita Urh Kastelic na golu. Zagreb je dobro izgledao i prednost od dva do tri gola držala se sve do posljednjih pet minuta prvog dijela utakmice. Zagrebaši su upali u crnu rupu u kojoj su osim dekoncentracije pokazali i nekoliko grešaka i to Vojvodina dobro iskorištava za povezivanje tri uzastopnih golova za poravnanje na 11:11 golom Miloša Grozdanića. Do isteka 30 minute trajala je trka na terenu, bilo je dobrih prilika i s jedne i s druge strane, ali po isteku vremena Zagrebaši su imali samo zgoditak prednosti (12:11).

U uvodnim minutama nastavka rukometaši hrvatskog prvaka vratili su se u igru i ponovno nametnuli svoj ritam koji je Vojvodina morala pratiti. Upravo u tome se i vidjelo iskustvo Zagrebaša koji su namučili protivnike i u deset minuta stigli na +5 (17:12) zaključno s golom Josipa Ereša. No, tada je uslijedila nova crna rupa, ali ovaj put s obje strane pa nismo mogli vidjeti gol punih pet minuta. Napokon put do mreže pronalazi Strahinja Stanković, ali ubrzo mu na drugoj strani odgovara Zlatko Horvat te je razlika i dalje bila ista, a rezultat 18:13. Promjena u omjeru snaga na terenu nije bilo sve do samog kraja utakmice, a po posljednjem sučevu zvižduku Zagreb je upisao pobjedu rezultatom 23:20.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bio je Zlatko Horvat koji je upisao pet pogodaka, dok su po njih četiri dodali Damir Bičanić i Senjamin Burić Na vratima je Urh Kastelic sakupio osam obrana. Kod Vojvodine stopostotan je bio Miloš Grozdanić koji je zabio pet golova. Svetislav Verkić na vratima je zaustavio 12 lopti.

SEHA-Gazprom liga, 4. kolo:
Vojvodina – PPD Zagreb 20:23 (11:12)