Nexe bolji od Steaue u SEHA-Gazprom ligi

0
38
Foto: SEHA-Gazprom League

Šesto kolo SEHA-Gazprom lige zaključili su Nexe i Steaua. Našičani su uoči reprezentativne stanke pobijedili oslabljenu rumunjsku Steauu i vratili se na pobjedničke staze nakon poraza od Tatrana u prethodnom kolu.

Rumunjska momčad došla je u Našice bez trenera i gotovo cijele prve postave. Stigli su s deset igrača od čega dva golmana, a dodatno su ostali oslabljeni nakon što je u 26. minuti Michai Becheru dobio izravni crveni karton zbog udarca u lice. Međutim, rukometaši Hrvoja Horvata nisu to na pravi način koristili. Bili su gotovo svih 30 minuta u minimalnom vodstvu, ali Steaua je preko Gabriela Floree i Marina Vegara stalno uspijevala stići do izjednačenja. Ipak, u posljednje dvije minute pogocima Marka Buvinića i Albina Etera Nexe odlazi na +2, ali to ne uspijeva sačuvati do kraja poluvremena niti iskoristiti zadnji napad koji bi im omogućio vodstvo od dva pogotka.

Kao što je i bilo za očekivati, Steaua je sve teže pratila ritam utakmice jer nakon crvenog kartona Becherua više nisu imali zamjenu. Nexe je to dakako iskoristio jer je Horvat na teren u drugom dijelu poslao na teren odmorne igrače koji nisu igrali u prvom dijelu kao što su Ante Gadža, Ivan Vida i Vladan Lončar, a kasnije i Can Celebi. Postepeno su Našičani podizali svoju prednost koja je u 47. minuti iznosila pet pogodaka (21:16). Međutim, iako oslabljeni rukometaši rumunjskog doprvaka nisu se predali pa su u 54. minuti preko Razvana Rapciuge stigli na dva pogotka zaostatka (22:20).

No, brzo se Nexe ponovo konsolidirao, vratio prednost na pet pogodaka i mirno priveo utakmicu kraju. Tomi Vozab bio je najbolji strijelac Nexea sa šest pogodaka, a po četiri su dodali Marin Šipić, Albin Eter i Buvinić. Vegar je bio prvo ime Steaue sa sedam pogodaka.

SEHA-Gazprom liga, 6. kolo: 

RK Nexe – CSA Steaua Bucuresti 28:23 (12:11)