Zagreb bez pobjede na gostovanju kod Celja u Ligi prvaka

0
40
Foto: RK Celje Pivovarna Laško/Twitter

Nakon pobjede u Areni Zagreb u sedmom kolu Lige prvaka, u uzvratnom susretu u Zlatorog Areni rukometaši PPD Zagreba ostali su bez važnih bodova. Bili su nemoćni protiv raspoloženog Celja koje je od početka do kraja utakmice vodilo i na kraju upisalo pobjedu kojom su se vratili među prvih šest momčadi skupine B.

Od samog početka rukometaši Zagreba imali su problema u fazi napada. Celjani su igrali agresivno u obrani pa su Zagrebaši teško pronalazili put do gola. Tek nakon gotovo šest minuta igre postigli su svoj prvi pogodak. Strijelac je bio Arber Qerimi, no niti nakon toga hrvatski prvak nije pronalazio rješenje za obranu domaće momčadi. Branko Vujović je u 12. minuti doveo Celje na 5:2 i natjerao Linu Červara na minutu odmora. Proigrali su nakon toga njegovi igrači te su na 6:5 smanjili Damir Bičanić i Josip Božić Pavletić. Igrači Tomaža Ocvirka u posljednjih su deset minuta prvog dijela ušli s prednošću od tri pogotka. Vujović je ponovo bio precizan za 10:7 u 22. minuti i pokazat će se da je to bio posljednji pogodak domaćina u prvom dijelu. Zagreb u idućih osam minuta ipak nije uspio doći do izjednačenja, ali je smanjio zaostatak na samo jedan pogodak.

Nakon samo šest minuta igre u nastavku Zagreb se našao u minusu od četiri pogotka što je bio najveći zaostatak u utakmici. Igrali su bez vratara što je omogućilo Celju da zabije dva laka gola u praznu mrežu, a probleme im je stvarao i Klemen Ferlin koji se razbranio. Červar je odmah pozvao time-out da pokuša spriječiti nalet domaćih i probuditi svoje rukometaše. Međutim, niti to nije pomoglo. Ferlin je u 42. minuti zabio svoj drugi pogodak s gola na gol za 19:13 i najveću prednost svoje momčadi. Zagreb jednostavno nije imao rješenja u napadu i olako su gubili lopte i davali ih protivniku u ruke. Prednost domaćih je samo rasla, a opasno je približila dvoznamenkastom broju u 52. minuti kada je William Accambray zabio za 25:16.

Tada je već definitivno bilo jasno da se hrvatski prvak u Zagreb neće vratiti s bodovima.  Najraspoloženiji u redovima Zagreba bili su ljevaci Zlatko Horvat s pet i Josip Božić Pavletić s četiri postignuta pogotka. Celje je do pobjede vukao Branko Vujović sa sedam pogodaka, a još pet dodao je Rok Ovniček.

VELUX EHF Liga prvaka, skupina B, 8. kolo: 

Celje Pivovarna Laško – PPD Zagreb 30:21 (10:9)