Biti ili ne biti

0
41

Susretima Rhein-Neckar Löwena i RK Vardara u skupini A, odnosno HBC Nantesa i PSG-a nastavljeno je natjecanje u EHF Velux Ligi prvaka. Vikend koji je pred nama donosi nam još šest susreta, po tri u svakoj od skupina. Nas posebno zanima što će se događati u skupini B gdje je hrvatski prvak RK Zagreb. Lavovi su prvi dio sezone odradili sjajno i s osam bodova osvojili peto mjesto čime su definitivno bili jedno od najugodnijih iznenađenja u obje skupine. Nokaut fazu još međutim nisu potvrdili. Veliki korak ka željenom cilju mogli bi napraviti u nedjelju ukoliko uspiju nadmašiti danski Skjern. U prvom susretu početkom listopada Zagrebaši su u Skjern Areni bili na korak do pobjede. U posljednjih 40 sekundi imali su napad za slavlje ali je pokušaj Damira Bičanića završio u bloku i ostalo je neudlučeno 31-31. Skjern je sastav prepun iskusnih igrača poput Thomasa Mogensena koji je 11 sezona proveo u Flensburgu ili Andreasa Eggerta koji ima sezonu manje u velikom njemačkom prvoligašu. Kada se svemu tome dodaju superiskusni Kasper Søndergaard i Islanđanin Gustavsson na vratima, odnosno Norvežeanin Bjarte Myrhol jasno je koliko težak zadatak čeka Zagrebaše

Hrvatski prvak je tijekom zimske stanke malo mijenjao momčad. Belgijac Arber Qerimi napustio je RK Zagreb, a umjesto njega na poziciju srednjeg vanjskog doveden je Slovenac Aleks Vlah iz Kopra. Momčadi se polako priključuju vratar Arijan Jović, odnosno desni vanjski Nikola Potić koji su imali teške i zahtjevne operacije tijekom prvog dijela sezone. Nakon odlaska Line Červara s klupe, Zagrebaši su novo rješenje na trenerskoj poziciji pronašli u slovenskom stručnjaku Branku Tamšeu. Riječi je o 40-godišnjem treneru koji iza sebe ima po pet godina u Gorenju i Celju gdje je bio iznimno uspješan. Liga prvaka za njega nije nepoznanica. Dapače.

 

Branko Tamše uoči utakmice sa Skjernom:

„Gledao sam dakako prvi susret Skjerna i Zagreba. Danci dolaze u punom sastava kompletniji čak nego što je to bilo četiri mjeseca. Opasnost prijeti sa svih strana. Igraju prepoznatljiv rukomet i svjedno im je imaju li +5 ili -5. Moja želja je da mi realiziramo ono što radimo na treningu, da budemo maksimalno agresivini i koncentrirani svih 60 minuta jer Danci neumoljivo kažnjavaju svaku pogrešku.”

 

Skupina B: 11. kolo EHF Velux Lige prvaka:

10.2., 17:00 h: PPD Zagreb – Skjern

10.2., 17:00: RK Celje Pivovara Laško – MOL Pick Szeged

10.2., 18:00: Motor Zaporozhye – Flensburg