Derbi u Parizu

0
26

Nakon pobjede protiv Skjerna pred domaćom publikom, RK Zagreb u sklopu 12. kola EHF Lige prvaka gostuje kod jednog od najboljih europskih klubova – Paris Saint – Germain HB. U uzvratnoj utakmici u nedjelju, 17. veljače, momčadi će odmjeriti snage nakon što je PSG u rujnu slavio pred zagrebačkom publikom 32:21.

PSG je sastav koji u svojim redovima ima  brojna istaknuta imena poput sjajnog Mikkel Hansena, Nikole Karabatića, Sander Sagosena, Thierry Omeyera ali i hrvatskog reprezentativca Luke Stepančića. S druge strane, PPD-u se ponovno priključio donedavno ozlijeđeni Josip Božić – Pavletić, a po prvi puta momčadi će se pridružiti i Aleks Vlah, novo ime u redovima RK Zagreba.

„Putujemo u Pariz momčadi koja ima neke od najboljih igrača na svim pozicijama trenutno. Igraju dobar i lijep rukomet, imaju individualnu kvalitetu, tako da se treba fokusirati na kompletnu momčad, što nije lako za nas. Neki su igrači ostali u Zagrebu, ali mislim da će ovi koji idu na put dati sve od sebe. Prije svega, želio bih da se drže dogovora prema kojem smo se pripremali za utakmicu, i ako to sprovedemo na terenu, budemo pametni i ne gubimo lopte bez veze, kaznimo Pariz za svaku grešku, bit ću zadovoljan. Oni također kažnjavaju svaku grešku, imaju brzi centar, polukontru i kontru, imaju snagu, ali zato je to jedan veliki izazov za nas – nadam se da ćemo napraviti ono što želimo i utakmica će onda sigurno biti dobra. Bičanić ima nekih problema koje vuće već dulje vrijeme, pa smo odlučili da sad to sanira za buduće utakmice. Ozlijeđeni su još i Ereš, Šušnja, Potić, što je kudikamo veliki hendikep za nas. Rekao sam već da je za Zagreb svaki igrač u rosteru bitan. No na drugu stranu, priključio se Božić Pavletić koji je s nama trenirao cijeli tjedan, nije još na sto posto, ali dobit će neke minute. Vlah također nije stopostotan, vraća se nakon operacije koljena. Jotić je također imao virozu, priključio se jučerašnjim treningom, ali nećemo kukati, idemo igrati. Želim da odigramo kao treba, postavimo se na teren i odigramo najbolje što možemo u tom trenutku,” izjavio je Branko Tamše, trener RK Zagreba uoči utakmice s PSG-om.

„Najteži protivnik što se tiče same grupe, ali u Pariz definitivno odlazimo rasterećeni odigrati najbolje što možemo i ukoliko se pruži prilika, iskoristiti je. Svi znamo kakva je momčad Pariz, sastavljena od vrhunskih igrača i reprezentativaca. Malo tko vjeruje da se tamo išta da napraviti, međutim ono što je bitno je da mi odigramo što je bolje moguće, da nastavimo s dobrim igrama i da održimo dobru formu koja nam je potrebna za buduće utakmice. Sam naš roster je takav da se svačiji nedostatak osjeti, pogotovo ako pričamo, recimo, o jednom Leonu Šušnji koji je naš stup obrane i Damiru Bičaniću koji je u posljednjoj utakmici pokazao o kakvom se igraču radi. Sigurno je da će nam nedostajati, međutim, kako se kaže – koga nema, bez njega se mora. Tako ćemo morati i ovaj put, već smo u puno utakmica pokazali da znamo nadoknaditi nedostatke i vjerujem da ćemo to uspjeti i ovaj put,” rekao je Tin Kontrec, pivot RK Zagreba.