Neizvjesno 16. kolo Premijer lige

0
15

16. kolo Premijer lige još uvijek nije definiralo posljednjeg sudionika Lige za prvaka, od pet klubova koji se bore za to mjesto. 

Utakmica između Poreča i Zameta, donijela je pobjedu Poreču koji je ponovno bio na najvišoj mogućoj razini, dok Zamet nije imao rješenje za čvrstu obranu domaćina.  Tome u prilog ide niz promašenih udaraca Martinovića i Lučina, kao i Lučinovo isključenje, odnosno crveni karton na početku drugog poluvremena. Najbolji strijelac kod Poreča je bio Vedran Mataija sa šest, dok je kod Zameta Filip Glavaš sa sedam postignutih pogodaka.

S druge strane, na domaćem terenu Umag je slavio nad Rudan Labinom, te time potvrdio Ligu za prvaka, dok će Rudan još čekati preostala dva kola Premijer lige. U redovima Umaga, istaknuli su se vratar Milinković sa 17 obrana, a Sinčić i Severac zajedno 18 postignutih pogodaka. Utakmica između prve i posljednje momčadi na ljestvici, donijela je pobjedu Dubravi, gdje su se najviše istaknuli Domagoj Grahovac sa 16 obrana i Nikola Grahovac sa sedam postignutih pogodaka.

Nakon velike krize, Sesvete su konačno odigrale pravu utakmicu i tako završile 4. mjestu. Prijelomni trenutci u utakmici s Rudarom, dogodili su se između 12. i 20 minute kada su napravili niz od 6:0, te tako stvorili nuhvatljivu razliku. Spačva je slavila na domaćem terenu u utakmici s Varaždinom čime si je osigurala mogućnost za borbu za Ligu za prvaka.

16. kolo Premijer lige:

POREČ – ZAMET 28:24

UMAG – RUDAN LABIN 29:22

GORICA – DUBRAVA 32:33

SESVETE – RUDAR 33:22

SPAČVA – VARAŽDIN 1930 34:25