Istarski derbi privlači posebnu pozornost

0
18

Drugo kolo Lige za prvaka igra se u dva termina. U utorak, 19. ožujka svoje će utakmice unaprijed odigrati Zagreb i Nexe zbog europskih nastupa u Ligi prvaka i Kupu EHF-a, dok će u nedjelju, 24. ožujka na teren izaći Poreč i Umag. 

Zagrebaši su borbu za naslov prvaka otvorili pobjedom nad Porečom iako Branko Tamše nije bio do kraja zadovoljan tom izvedbom. U prvom dijelu utakmice njegova je momčad primila 14 pogodaka, a u nastavku tek nešto manje od 12. U susretu s Dubravom koja je prvi dio sezone završila na vodećoj poziciji Premijer lige, PPD će sigurno morati pokazati više nego što je to bilo u utakmici s Porečom. Dubrava je pak prema očekivanju pobijedila Spačvu Vinkovci i sada mirno čeka Zagreb, bez pritiska.

Nakon gostovanja u Umagu prošloga vikenda, Nexe će u drugom kolu Lige za prvaka snage odmjerit sa Spačvom. Domaćin je samim ulaskom u Ligu za prvaka napravio veliki rezultat, a u susretu s Dubravom, iako na kraju nisu slavili, pokazali su da mogu biti ravnopravan suparnik. S druge strane, momčad Nexea ima važan europski ispit tijekom vikenda pa će sasvim sigurno Hrvoje Horvat dosta rotirati svoj sastav, te pokušati sačuvati udarne snage za Tatabanyu.

Kolo će zatvoriti Poreč i Umag u nedjelju, 24. ožujka u Poreču nakon završetka HEP Croatia Cup-a pa je za očekivati da će tribine biti dobro, dobro popunjene. Između ostalog, susjedski derbi oduvijek je bio mamac za gledatelje. Porečki sastav se u dobrom svjetlu predstavio u „Kutiji šibica“ protiv Zagreba, dok je Umag pak, bez ozlijeđenog Tomislava Severca teško uspio držati ritam Nexea, te tako doživio poraz od 10 pogodaka razlike. To sigurno nije njihova prava slika i sve će napraviti da je poprave protiv Poreča.

 

LIGA ZA PRVAKA : 2. KOLO

19.03.  19.30  SPAČVA VINKOVCI – NEXE (YouTube kanal HRS-a)

19.03.  20.00 DUBRAVA – PPD ZAGREB (PlanetSport)

24.03.  19.00 POREČ – UMAG (PlanetSport)