Home / Novosti / Reprezentacije / Juniori / Juniori poraženi od Španjolske, u nedjelju borba za broncu

Juniori poraženi od Španjolske, u nedjelju borba za broncu

Nakon što su u borbi za polufinale izbacili domaćina Dansku hrvatski juniori snage su odmjerili s reprezentacijom Španjolske. Izabranici Hrvoja Horvata imali su težak zadatak pred sobom. Hrvatska nije dobro ušla u susret i Španjolci su se do poluvremena otišli na +9. U drugom dijelu nije se mnogo toga promijenilo te je Hrvatska upisala poraz. U nedjelju ih čeka borba za broncu protiv poraženog iz susreta Njemačka-Francuska.

Nervozno su obje momčadi ušle u susret te se na prve golove čekalo nekoliko minuta, Naši momci promašili su previše zicera i do osme minute Španjolska je otišla na +2 (3:1). Približio je Hrvatsku Dorian Markušić koji je zabio za 2:3, ali dominacija Španjolske se nastavila. Moreno Car na golu ponovno je bio raspoložen, ali obrana i napad ga nisu pratili. U 14. minuti Horvat je odlučio pozvati minutu odmora, ali ni time-out nije pomogao. Španjolska je napravila seriju pogodaka i pobjegla na +7 (10:3). Hrvatska je bila bez gola punih osam minut, a post od pogodaka prekida David Mandić koji biva siguran za 4:10. U tom se ritmu igralo sve do 28. minute kada su se Španjolci dodatno odvojili i na poluvrijeme otišli s +9 (17:8).

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakve promjene u odnosu snaga na terenu. Španjolska je nastavila sa snažnom obranom i efikasnim napadom, dok su naši momci pokušavali sve kako bi smanjili zaostatak. U 40. minuti Španjolska je imala +11 (23:12), Marin Šipić smanjuje na 13:23, dok je u posljednjih pet minuta susreta Hrvatska ušla sa zaostatkom od sedam golova. Do isteka 60. minute prednost Španjoslke se ponovno vratila na +10 i na kraju su portivnici slavili s 31:21. Pred napim momcima je sada borba za broncu.

”Loše i nervozno smo otvorili utakmicu. Napravili smo dosta tehničkih grešaka i promašili nekoliko zicera. Španjolska je igrala dobro s pokretljivom obranom na koju nismo imali rješenja. Kontrolirala je cijelu utakmicu i rutinski ju privela kraju. Na nama je sada da se probudimo, posložimo i smognemo snage odigrati što bolje tu utakmicu za treće mjesto. Imamo problema s ozljedama, Radoš je imao plavi karton te smo za ovu utakmicu doveli Medića da ne budemo oslabljeni na vanjskoj liniji.Znali smo da će biti teško jer nije bio s nama, ali pokušali smo sve što smo mogli”, rekao je izbornik Hrvoje Horvat nakon utakmice sa Španjolskom.

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju, 7. kolovoza, u 14:30 sati, a protivnik će biti poraženi iz susreta Njemačke i Francuske.

Europsko juniorsko prvenstvo, polufinale:
HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 21:31 (8:17)

HRVATSKA: Špikić, Car; Perić 1, Glavaš, Zobec 2, Mandić 1, Markušić 6, Jelinić , Obranović 2, Severec , Šipić 4, Babić 2, Vrdoljak 1, Manci Mičević 2, Medić.
Izbornik: Hrvoje Horvat

ŠPANJOLSKA: Dujšebajev 9, Bazan 2, Nieto, Oliver 1, Rio, Marquez 5, Munoz 2, Castro 1, Fernandez A. 2, Gonzalez 1, Folques, Gomez 2, Odriozola 3, Fernandez J. 2, Ledo, Torriko 1.
Izbornik: Javier Martin

Pogledajte još...

I ove godine ugledna imena na 43. izdanju seminara trenera

Jedna od posebnosti svakog Festivala rukometa je i seminar trenera pa se tako tradicija nastavlja …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *