Zagrebački Lavovi preko Dubrave do svog 25. finala Kupa

69

Prije dvije godine u finalu Kupa Hrvatske susreli su se Dubrava i PPD Zagreb, a ovogodišnji ždrijeb spojio ih je već u polufinalu. Dubrava je još jednom pokazala čvrstu igru, baš kao i u sklopu Lige za prvaka i nije dopustila Zagrebašima opuštanje. No, PPD Zagreb je pred kraj napravio seriju golova koja mu je osigurala 25. finale Kupa Hrvatske.

Početno je vodio Zagreb pa je sa zgoditkom Dobrivoja Markovića poveo 3:1, ali Dubrava je ubrzo sjajnim golom Janka Kevića vratila na 3:3. Novo odvajanje Zagrebaša došlo je u osmoj minuti kada bježi na +2, ali borbena Dubrava čvrstom  obranom zadaje muke protivničkom napadu, a nakon što je uvodno dobro branio Igor Totić, to je nastavio i Domagoj Grahovac pa su zagrebački Veprovi u 20. minuti ponovno ulovili hrvatskog prvaka i postavili 9:9. Ali, Zagreb se pobrinuo da se na odmor ne otiđe u egalu pa se tako na predah išlo pri 17:15.

U samo pet minuta nastavaka Dubrava je ulovila Zagrebaše (19:19), a iako je Zagreb bježao na dva, Dubrava je stalno puhala za vratom uz raspucanog Janka Kevića. Veprovi su mučili Zagrebaše koji su, pak, pokušali unijeti agresivnost u obranu i zaustaviti nalet Dubrave, ali u tome nisu bili toliko uspješni. Da protivnici ne prijeđu u vodstvo momčad Zagreba može zahvaliti mladom Arianu Joviću na vratima, a zbog njega su uspjeli i ponovno se odvojiti na +3 u 47. minuti. I tu je stalo. Dubrava više nije imala snage, a zagrebački Lavovi sve u više povećavali vodstvo da bi po posljednjem sučevu zvižduku upisali slavlje 34:27.

Zagrebaši će tako u finalu u nedjelju, 14. svibnja, u 18 sati igrati protiv Nexea, dok će Dubrava sutra, 13. svibnja, protiv Varaždina od 14:30 sati loviti broncu.

Kup Hrvatske za rukometaše, polufinale:

RK Dubrava – RK PPD Zagreb 27:34 (15:17)

RK Dubrava: Totić, Grahovac, Marković; Kelemen, Kovačević 2, Vida, Kević 7, Radoš, Čurić 1, Maričić, Samardžić 5, Šandrk 2, Butorac 5, Vrdoljak 2, Buneta, Babić 2
Trener: Davor Rokavec

RK PPD Zagreb: Skok, Jović; Mrakovčić 3, Vujić 5, Kontrec 1, Vori 1, Šprem, Šebetić 4, Marković 7, Horvat 3, Šušnja 2, Valčić J., Valčić T., Mandalinić 4, Miklavčić 4, Jović, Pavlović
Trener: Slavko Goluža

Prethodni članakNašičani osigurali finale Kupa Hrvatske
Sljedeći članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2000. i mlađe – 3. dan