Sjajna Hrvatska pomela konkurenciju za ulazak u finale Svjetskih igara

182

Treći dan u kategoriji rukometa na pijesku u Wroclawu zahtjevao je od preostalih sudionika natjecanja maksimalnu koncentraciju. U susretima koji odlučuju ekipe koje će kući otići s odličjem u rukama ili, pak, one koje će kući praznih ruku, momčadi više nisu imale prava na propust. Odnoseći pobjede u obje utakmice, naši su dečki pokazali da se s pritiskom itekako znaju nositi!

Osmi dan ovogodišnjih Svjetskih igara za Hrvatsku reprezentaciju rukometa na pijesku započeo je četvrtfinalnim susretom protiv Australije. Iako uvjereni da će im australska momčad teško prepriječiti put među najbolje četiri reprezentacije, hrvatski su predstavnici sve snage uložili u to da utakmicu od prve do zadnje minute odigraju prema dogovoru. Tako je i bilo te je Hrvatska s maksimalnih 2:0 (14:20, 13:16) u setovima u susretu za ulazak u polufinale odnijela pobjedu.

Četvrtfinalni susret prokomentirao je Zvonimir Đikić”Utakmica s Australijom protekla je kako smo i očekivali, rezultatom 2:0, međutim u utakmici se mogla vidjeti nervoza. Vjerojatno je bio mali pritisak, ipak je to bila prva utakmica knock-out faze. Znali smo da smo bolji od njih. Vrijeme nije pomoglo ni nama ni njima pa je možda bio manji broj golova od očekivanog, ali najbitnije je da smo pobjedili. Sada, u biti, kreće ono za što smo se spremali, a to je polufinale i finale i borba za medalje. Vrijedimo sigurno za finale, a nadam se da ćemo i doći do tog cilja.”

Nastavak natjecanja u drugom dijelu dana donio je susret protiv iskusne momčadi Katara. Kako dvadeset minuta borbe ni ovoga puta nije bilo dovoljno za slavlje vrijedno finala, još je jednom o svemu odlučilo raspucavanje. U uzbudljivim minutama hrvatski su seniori bili spretniji od svojih protivnika te s konačnih 2:1 (14:21, 19:18, 7:4) reprezentaciju Hrvatske plasirali u samu završnicu turnira.

”Pripremali smo se praktički cijelo ljeto i za Europsko prvenstvo i za Svjetske igre. Katar nam je poznat protivnik, igrali smo s njima i prošle godine i stalno se s njima susrećemo u teškim utakmicama. Očekivali smo tešku utakmicu kakva je i bila, Katar je zaista igrao odlično, a ja smatram da je ovoga puta pobjedio naš karatker. Čestitke dečkima i svima ostalima jer za izgubit prvi set, pa dobit drugi i na kraju dobiti utakmicu na raspucavanje stvarno treba imati glavu”, rekao je David Henigman nakon što se sa svojom momčadi plasirao u finale Svjetskih igara.

Finale u muškoj konkurenciji rukometa na pijesku Svjetskih igara 2017 na rasporedu je za subotu, 29. srpnja. Protivnici hrvatskih seniorskih reprezentativaca u borbi za najsjajnije odličje bit će reprezentacija Brazila koja je u drugom polufinalu nadjačala Mađarsku. Početak finalnog susreta predviđen je za 17 sati.

Izvir: bhc.com.hr

Prethodni članakMlađi kadeti poraženi od Slovenije, za broncu protiv Francuske
Sljedeći članakMlađi kadeti brončani na Olimpijskom festivalu europske mladeži