Zagreb lako do nove pobjede u SEHA-Gazprom ligi na gostovanju kod Vojvodine

78
Photo: SEHA Gazprom liga

PPD Zagreb upisao je drugu pobjedu u SEHA-Gazprom ligi. Rukometaši Kasima Kamenice slavili su s 29:21 (13:7) na gostovanju kod Vojvodine u Novom Sadu. Iako je sam početak susreta bio pomalo nervozan, Zagreb je brzo pokazao da je kvalitetnija momčad i na svoj konto upisao nova tri boda.

Sam početak utakmice bio je pomalo nervozan s obje strane, pogotovo sa Zagrebove. Nedostajalo je preciznosti za realizaciju izglednih šansi koje su Lavovi već na samom početku stvarali. Pogoci su teško padali pa smo u prvih deset minuta vidjeli samo pet pogodaka. Nakon 1:1 Vojvodina je izgubila svaku šansu u ovom susretu. Kvaliteta Zagreba bila je očita, a nakon 15. minuta igre na semaforu je stajalo 7:1 što je tu kvalitetu i potvrdilo.

Kamenica je dao od početka priliku mladom vrataru Arijanu Joviću dok je na desnom krilu umjesto Zlatka Horvata igrao Josip Ereš. Najefikasniji u prvom dijelu bili su šuteri Mario Vuglač i Stipe Mandalinić koji su najviše doprinijeli stvaranju rezultatske prednosti nad Vojvodinom. Prednost od šest pogodaka koju su imali nakon 15 minuta utakmice sačuvali su do kraja poluvremena i na odmor otišli s rezultatom 13:7.

Zagreb je nastavio u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Jovića je na vratima zamijenio Matevž Skok, Ereša Horvat, a Dobrivoja Markovića Valentino Ravnić. Bez obzira na sve promjene koje je Kamenica radio rezultat niti u jednom trenutku nije trpio. U 48. minuti Horvat je zabio za 25:17 što je bila najveća prednost Zagreba do tada. Dvije minute kasnije na teren je ušao i mladi kadetski reprezentativac Tin Lučin kojemu su to bile prve SEHA minute u karijeri.

Svi rukometaši Zagreba zaigrali su u ovoj utakmici, a samo trojica nisu se upisali u strijelce (Ereš, Lučin i T. Valčić). Prvaci Hrvatske na kraju su slavili s 29:21 i tako se na najbolji mogući način “zagrijali” za susret prvog kola Lige prvaka koji ih očekuje u subotu na gostovanju kod švedskog Kristianstada.

Najbolji strijelci Zagreba bili su Domagoj Pavlović i Zlatko Horvat s po četiri pogotka. Vratarski dvojac Jović-Skok obranio je ukupno 12 lopti. Vojvodinu su s također po četiri pogotka predvodili Milan Jovanović i Radovan Ostojić.

Rukometaše Zagreba sada očekuje susret prvog kola Lige prvaka protiv Kristianstada koji je na rasporedu u subotu, 16. rujna, u 16 sati. Natjecanje u SEHA-Gazprom ligi nastavit će 19. rujna kada kod kuće dočekuju Celje. Taj susret igrat će se u dvorani Sutinska Vrela od 19 sati.

SEHA-Gazprom liga, 3. kolo:
RK Vojvodina – RK PPD Zagreb 21:29 (7:13)

Prethodni članakPodravka poražena od Vipersa u kvalifikacijama za Ligu prvakinja, ali s plasmanom u EHF kup
Sljedeći članakINA generalni partner hrvatske rukometne reprezentacije