Varaždin bolji od Dubrave u zaostaloj utakmici četvrtog kola

156
Foto: GRK Varaždin 1930/Facebook

Premijer liga, 4. kolo:

GRK Varaždin 1930 – RK Dubrava 34:29 (18:13)

U zaostaloj utakmici četvrtog kola Varaždin je iznenadio Dubravu koja je u nedjelju izborila prolazak u treće pretkolo EHF kupa nakon senzacionalnog pogotka iz cepelina. Međutim, rukometaši Vlade Šole nisu se uspjeli oporaviti od tog susreta i opravdati ulogu favorita u ovom susretu. Varaždinci su kroz cijeli susret imali vodstvo koje su čuvali do samog kraja i upisali treću pobjedu.

Varaždinci su dobro otvorili i nisu dopuštali Dubravi da im se približi. Gosti su stigli do izjednačenja samo kod rezultata 1:1. Na krilima Jurice Vidačeka i Brune Vilija Zobeca Varaždin je malo po malo gradio svoju prednost i već u 15. minuti stigao do prednosti od pet pogodaka (12:7). Tu rezultatsku razliku zadržali su do kraja poluvremena. Vidaček je svoju raspucanost nastavio  i drugom poluvremenu pa je podigao prednost Varaždina na +6 (19:13).

No, u 33. minuti se Dubrava budi i s tri uzastopna pogotka smanjuje na 20:17. Nekoliko minuta se igralo gol za gol, a onda su gosti ponovo ugledali šansu za hvatanje priključka nakon nekoliko grešaka Varaždina. U 41. minuti Ivan Vida zabio je za 22:20, no više od toga njegova momčad nije uspjela. Sedam minuta kasnije Filip Glavaš vraća prednost Varaždina na pet pogodaka što im je praktički osiguralo pobjedu jer taj zaostatak Dubrava više nije uspjela stići.

Najbolji strijelci u pobjedničkoj momčadi bili su Zobec i Vidaček s po sedam pogodaka, a vratar Sandro Meštrić skupio je deset obrana dok su po dvije dodali Matija Špikić i Domagoj Črnila. Kod Dubrave su se istaknuli Vida s osam i Kristijan Radoš sa šest postignutih golova. Domagoj Grahovac je na svoj konto upisao deset obrana.

Prethodni članakZagreb bez bodova na gostovanju kod Vardara u SEHA-Gazprom ligi
Sljedeći članakTatran Prešov u drugom poluvremenu slomio otpor Nexea