Dubrava poražena kod Saint-Raphaela u prvom susretu

67

Rukometaši Dubrave u trećem pretkolu EHF kupa otputovali su u Francusku kod Saint Raphaela. Nakon velikog slavlja nad Csurgom u drugom pretkolu, pred momcima Vlade Šole bio je još jedan težak zadatak. Zagrebački Veprovi dobro su se borili, ali ipak nisu mogli protiv jakog protivnika pa je na kraju upisan poraz 29:40.

Francuzi su otvorili dobro i poveli s 4:2. No ubrzo Mislav Kelemen smanjuje zaostatak na minimalno. Uslijedila je čvrsta borba na terenu, a novim izborenim sedmercem domaćini odlaze na +3 (6:3). Otišao je Saint-Raphael i na +4 (8:4) i tu je Šola pozvao minutu odmora. No Dubrava je nastavila dobro u obrani i držala se uz bok Francuzima. U 28. minuti smanjila je na 9:11. Odvojili su se domaćini ponovno, no Kelemen sa sedam metara vraća zaostatak na samo dva gola (10:12). Dubrava je popustila tek pred kraj prvog dijela kada je Saint-Raphael uspio zaredati pogotke pa od +2 stigao na +4 za 22:18 na poluvremenu.

Domaćin je održavao četiri pogodaka prednosti i u nastavku susreta iako je Dubrava svim snagama pokušala manjiti rezultatski minus. Posloženim napadom, s druge strane, nije ni dopuštala Saint Raphaelu da dodatno pobjegne pa se u 42. minutu ušlo pri 28:23. Iako je Domagoj Grahovac uspio skinuti koju loptu na golu, domaćin je održvao svojih +5 pa je tako u 46. na semaforu stajalo 30:25. Nakon tiga vidjelo se da Dubrava nema više snage za pratiti Francuze, Caucheteux od kuda kog je zapucao je ulazilo pa se zaostatak za domaćinim počeo povećavati od 25:32 do 29:39 u posljednjoj minuti. Za kraj Saint Raphael je zabio još jednom za konačnih 40:29.

Kod Dubrave istaknuli su se Ivan Vida, Kristijan Radoš i Marin Buneta svaki s po pet pogodaka, dok je Saint-Raphael do pobjede vodio Raphael Caucheteux s visokih 15 golova.

Uzvrat je na rasporedu u Dubravi 25. studenog s početkom u 19 sati.

EHF kup, 3. pretkolo, prva utakmica:

Saint-Raphael Var Handball – Dubrava 40:29 (22:18)

Saint-Raphael Var Handball: Sarmineto Melian, Torttet; Krantz 2, Simicu 5, Abily 1, Demaille 1, Lynggaard 2, Popescu, Kolaković, Jurka 6, Caucheteux 15, Vigneron 2, Krakowski, Dipanda 2, Karalek 4, Hmam
Trener: Joel Da Silva

Dubrava: Marković, Grahovac D.; Kelemen 4, Pleš, Volar 1, Šuker, Vida 5, Radoš 5, Vinković, Maričić 1, Samardžić, Medić 4, Godec 4, Grahovac M., Grahovac D., Buneta 5
Trener; Vlado Šola

Prethodni članakSesvete preko Splita do novog slavlja, Koka i Zamet uvjerljivi
Sljedeći članakVaraždin, Spačva i Karlovac slavili pred domaćom publikom, a Poreč u gostima kod Metalca