Home / Novosti / EHF EURO 2018 / Završena prva faza priprema za EHF EURO 2018

Završena prva faza priprema za EHF EURO 2018

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija privodi kraju prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo 2018. Izabranici Line Červara u Ivanić-Gradu trenirat će sve do 24. prosinca ujutro, a na okupu će ponovno biti već 26. prosinca kada kreću put Ivanić-Grada.

Izbornik Lino Červar pred završetak priprema istaknuo je kako je zadovoljan s radom i voljom iako nisu svi u istoj formi stigli u Ivanić-Grad: ”Momčad je tijekom prvog dijela priprema bila heterogena. Neki su došli u boljoj formi, neki u tjelesnom deficitu, dok su s druge strane neki manje trenirali, a neki više. No, ono najbitnije je da imamo jednu bitnu stvar zajedničku – svi su pokazali iznimnu volju da naprave nešto i svima je radna etika na visokoj razini. Radimo na homogenizaciji i stvaranju timskog duha. U Ivanić-Gradu smo tijekom prvog dijela priprema počinjali već u 7 sati ujutro kada je prva grupa krenula s treninzima i kroz dva dana smo imali po tri treninga dnevno. Dosta se trenira, ali se momci ne žale i to je jako ohrabrujuće.”

Tijekom prve faze priprema reprezentaciji su se naknadno pridružili Kristian Bećiri, Ivan Pešić, Jakov Vranković i Bruno Butorac koji su prije reprezentacije morali odraditi klupske obveze, a u drugom dijelu priprema dolazi još sedam reprezentativaca.

”Jedva čekam da nam se pridruže i naši Nijemci da budemo i kompletni i svi zajedno krenemo trenirati. To je bitno jer smo tada jači. Imali smo samo s Filipom Ivićem problema jer se prenaglo vratio treninzima i koljeno je osjetilo opterećenje, ali on je na čekanju i ako će biti potrebno ćemo ga priključiti”, otkrio je svoje želje izbornik i potom najavio početak druge faze priprema: ”S treninzima ponovno krećemo 26. prosinca i tada ćemo nastaviti sa sličnim radom kao što je bio na prvom dijelu priprema i tako sve do Splita.”

Na pitanje razmišlja li već o skupini na Euru, Červar je kratko rekao: ”Polako razmišljamo i o protivnicima koji nas čekaju, ali ne previše. Trebamo ići stepenicu po stepenicu, a čeka nas i pripremna utakmica protiv Crne Gore.”

Za kraj izbornik Červar otkrio je kako će prvi dio priprema završiti zajedničkim druženjem: ”Za zaključak prvog dijela priprema imat ćemo večeras i zajedničko druženje kako bi se rasteretili i opustili jer je bitno raditi na zajedništvu i van terena.”

Hrvatski reprezentativci za drugu fazu priprema okupljaju se 26. prosinca u 12 sati ispred Hotela Panorame.

Pogledajte još...

I ove godine ugledna imena na 43. izdanju seminara trenera

Jedna od posebnosti svakog Festivala rukometa je i seminar trenera pa se tako tradicija nastavlja …