Stevanović: ”Obrana se učvrstila u drugom dijelu i to je dalo krila napadu”

87

Hrvatska je u drugoj utakmici u Splitu upisala i drugu pobjedu slavljem nad Islandom 29:22 (14:13). Sjajno drugo poluvrijeme donijelo je hrvatskim rukometašima pobjedu koja im je osigurala drugi krug Europskog prvenstva, a protiv Švedske će ići po potvrdu toliko željenog prvog mjesta u skupini.

Nakon utakmice izbornik Lino Červar kratko je komentirao utakmicu: ‘’Treba čestitati reprezentaciji Islanda koji je odlično igrao u prvom poluvremenu, pogotovo 6-0 obranu. Zaslužili smo pobjedu danas jer smo u drugom dijelu utakmice sjajno igrali i obranu i napad. Imali smo odličnih rješenja u napadu. Izostanak Duvnjaka nas je emotivno držao u utakmici i dali smo sve od sebe. Drago mi je za Buntića i Mamića, ali uvijek ističem da je cijela reprezentacija zaslužna za rezultat. Ovo je tek druga utakmica i još nas čeka puno stepenica.”

”Zadovoljni smo. Igrali smo dobro u drugom dijelu utakmica. Obrana nam se napokon učvrstila i to je dalo krila napadu koji je efikasno sve rješavao. Čestitam svojim suigračima na odličnoj igri,” zaključio je Ivan Stevanović koji je podigao splitsku publiku na noge svojim obranama.

Što su nakon utakmice rekli Marko Mamić i Igor Karačić pogledajte u videu:

Prethodni članakPobjedom nad Islandom Hrvatska osigurala plasman u drugi krug
Sljedeći članakSaračević: ”Švedska igra jako dobro i ima odličnu tranziciju, neće biti lako”