Trešnjevka, Dugo Selo, Podravka, Lokomotiva, Split, Koka, Bjelovar i Zrinski uvjerljivo do četvrtfinala Kupa Hrvatske

138
Foto: RK Podravka Vegeta

Kup Hrvatske, osmina finala:

Trešnjevka – Zamet 30:18 (11:13)

Rukometašice Trešnjevke uvjerljivo su stigle do četvrtfinala Kupa nakon što su kod kuće svladale Zamet. Prvo poluvrijeme bilo je neizvjesno, a Zamet je čak i držao vodstvo kroz veći dio prvog dijela utakmice. Nakon početnih 4:2 za Trešnjevku, Zamet golovima Marte Jurčić, Josipe Jerčinović i Lare Židek preuzima vodstvo i postavlja 7:4. Prednost Riječanke nisu ispuštale sve do odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 13:11. U nastavku utakmice potpuni preokret. Trešnjevka je zavladala terenom i stvorila seriju 6-0 za 18:15. Zamet je teško pronalazio rupe u obrani, a nadovezale su se neke greške pa je Trešnjevka suvereno gradila prednost. Po isteku 60. minute Trešnjevka je slavila 30:18.

Trešnjevku je do slavlja vodila Andrea Šimara s devet pogodaka, dok je Petra Dičak zabila njih sedam. Kod Zameta najefikasnija je bila Rea Jelenović s pet zgoditaka, a Marta Jurčić je postigla njih četiri.

Multinorm Cerna – Dugo Selo ’55 23:37 (11:15)

Multinorm Cerna je dobro parirao Dugom Selu kroz prvi dio susreta, ali domaće rukometašice nisu imale previše šanse proti prvoligaškog sastava. Nakon uvodnih 4:2 Dugog Sela, Multinorm Cerna je uspjela izjednačiti, ali i povesti golovima Barbare Nikolić i Sare Ivkošić (7:5). No, Dugo selo je prebacilo u višu brzinu nakon 20. minute i uspjelo po isteku 30. minute otići u plusu (15:11). U drugom poluvremenu iskustvo Dugog Sela je došlo do izražaja pa je prednost već nakon 35. minute počela rasti. Sedam uzastopnih pogodaka u 45. minuti postavilo je 28:15 i time riješilo susret. Do kraja utakmice je Dugo Selo stiglo do 37 pogodaka i utakmicu zaključilo s 37:23.

Kod Dugog Sela Iva Rokavec se u listu strijelaca upisala osam puta, Anamarija Galić sedam puta, a kod Multinorm Cerne Josipa Josipović devet puta.

Umag – Podravka Vegeta 20:34 (7:20)

Utakmicu je Umag odigrao kao domaćin, ali u Koprivnici gdje su Kokice stigle do uvjerljivog prolaza u četvrtfinale Kupa. Podravka je od prve minute krenula jako i sedam minuta držala Umag na samo jednom pogotku. Post od pogodaka kod Umaga prekida Tea Bunić, a do kraja  prvog poluvremena  Umažanke su stigle tek sedam puta zatresti mrežu Podravke. S druge strane kod Podravke su gotovo sve igračice dolazile do zgoditaka te na odmor otišle s +13. U nastavku nije bilo većih promjena. Koprivničke Kokice su usporile tempo igre i to je Umag iskoristio za veći broj golova. Na kraju, po isteku 60. minute, na semaforu je stajalo 34:20.

Korina Karlovčan zabila je pet pogodaka, a po njih četiri upisale su Ana Turk, Ivana Dežić, Marijeta Vidak i Tena Petika. Kod Umaga najefikasnija bila je Ana Jajčević sa šest pogodaka.

Vukovar – Split 2010 25:33 (9:17)

Deset igračica Vukovara dočekalo je protivnice iz Splita u osmini finala Kupa Hrvatske. Split je od prve minute nametnuo svoj tempo i nije dopustio da se Vukovar približio iako su se domaće igračice dobro držale u prvih 15 minuta utakmice. Stalno je na 7:11 kada je Split stvorio seriju 4-0 i postavio 14:7. Do isteka 30. minute se ta razlika zadržala. U drugom poluvremenu kod Vukovara ključne su bile Ana Damjanović  i Barbara Trbojević i Marta Granat koje su dovele klub do 25 gola do kraja susreta. Po posljednjem sučevu zvižduku Split je slavio 33:25.

Danijela Mistrić zabila je velikih deset pogodaka za Split, a po njih pet su zabile Sara Sablić i Lucija Ercegović- Barbara Trbojević sa sedam pogodaka i Ana Damjanović te Marta Granat sa šest golova bile su najbolje kod Vukovara.

Lokomotiva – Ivanić 32:20 (16:10)

Jesenske prvakinje 1. HRL nastavile su u pobjedničkom tonu i nakon Nove godine. U osmini finala Kupa Lokosice su se susrele s Ivanićem. Gošće iz Ivanića furiozno su otvorile i povele s 3:0 pogocima Josipe Nuić, Ane Malec i Katarine Mrazović. Međutim, nakon 4:2 Lokomotiva je napravila seriju od šest uzastopnih pogodaka i prelomila susret. Na poluvrijeme su otišle s +6 (16:10) uz čak sedam pogodaka raspoložene Larisse Kalaus. U nastavku Ivanić se više nije imao šanse vratiti u utakmicu niti je mogao parirati raspoloženim Lokosicama koje su do isteka 60. minute poduplale svoju prednost s poluvremena.

Larissa Kalaus na kraju je postigla devet pogodaka, a slijede su ju Marina Glavan i Paula Posavec s po pet zgoditaka. Jedina raspoložena kod Ivanića bila je Tina Barišić koja je postigla osam pogodaka.

Sesvete Agroproteinka – Zrinski 23:30 (13:16)

Djevojke iz Sesveta nisu uspjele izbaciti Zrinski iz Kupa koji je slavio sa sedam pogodaka razlike. No, unatoč tome, rukometašice Vladimira Jelčića dobro su parirale Zrinskom te gotovo cijelo prvo poluvrijeme su bile u priključku. Od 2:2 do 11:11, a onda je pred kraj prvog dijela Ana-maria Gavrić i Tea Grubišić odvode Zrinski na odmor s +3 (16:13). Zrinski je puno bolje ušao u nastavak susreta i s nekoliko serija pogodaka pobjegao na +7 (23:16). Ta se razlika zadržala sve do isteka regularnog vremena kada je semafor pokazao 30:23.

Zrinski je do slavlja vodila Ana-Maria Gavrić s devet pogodaka, šest je upisala Lea Vukojević, dok su kod Sesveta najbolje bile Lucija Peraica sa šest zgoditaka te Ines Lisjak i Dora Lukić s četiri gola.

Dalmatinka – Koka 19:28 (7:16)

Koka je imala lak posao na jugu Hrvatske gdje je protiv Dalmatinke upisala pobjedu za plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Od samog početka varaždinske rukometašice pokazale su da su favoritkinje u ovom susretu. Dalmatinka je uspijevala koliko-toliko držati korak s njima kroz prvih 20 minuta, ali poslije je Koka pokazala kvalitetu i već na poluvremenu vodila s devet razlike. Tijekom drugog dijela su još i povećale svoju prednost, no na kraju su završile utakmicu s istom razlikom koju su imale na poluvremenu.

Nezaustavljiva je kod Koke bila Dejana Milosavljević koja se u strijelce upisala devet puta. Prvo ime Dalmatinke bila je Ema Barbir s pet postignutih pogodaka.

Murvica – Bjelovar 10:31 (5:15)

Drugoligaška ekipa Murvica nije imala nikakve šanse protiv prvoligašica iz Bjelovara koje su ih ostavile na samo deset pogodaka u 60 minuta. Jedino vodstvo koje su imale igračice Murvice bilo je na samom početku kad su golom Ivone Škorić povele s 1:0. Ostatak utakmice protekao je u potpunosti u znaku Bjelovarčanki kod kojih su se u strijelce upisale gotovo sve igračice. Bez učinka su jedino ostale vratarka Matea Maras te Mirna Gašparović i Karmela Pokopac. Nakon prvog poluvremena Bjelovar je imao deset pogodaka prednosti, a do kraja utakmice su uspjele to vodstvo i udvostručiti te s visokom pobjedom osigurati prolazak u četvrtfinale.

Najefikasnije u redovima Bjelovara bile su Maja Tolić sa šest i Marija Borković s pet postignutih pogodaka. Ivona Škorić bila je prvi strijelac Murvice također s pet pogodaka.

Prethodni članakAll-star momčad Europskog prvenstva – Štrlek i Gojun u sastavu
Sljedeći članakPPD Zagreb pobjedom nad Borovom otvorio osminu finala Kupa Hrvatske