Home / Novosti / Novosti o Hrvatskim rukometnim ligama / Kup Hrvatske / PPD Zagreb pobjedom nad Borovom otvorio osminu finala Kupa Hrvatske

PPD Zagreb pobjedom nad Borovom otvorio osminu finala Kupa Hrvatske

Osminu finala Kupa Hrvatske otvorili su branitelji naslova, momčad PPD Zagreba, koji su doputovali u Vukovar HRK Borovu. Rukometaši Zlatka Saračevića upisali su očekivanu uvjerljivu pobjedu, ali Vukovarcima u velikom broju doveli u dvoranu u Borovu naselju.

Zagreb je poveo s 2:0, ali Borovo se do 15. minute dobro držalo uz bok hrvatskom prvaku zahvaljujući dobroj obrani i raspoloženim vratarima Tomislavu Stojanoviću i Borisu Polchertu. Nakon toga iskustvo Zagreba izašlo je na vidjelo te su gosti 5-0 serijom otišli na +6 (12:6) i ta se razlika održala sve do isteka 30. minute.

U nastavku susreta Zagreb je nastavio održavati stečenu prednost, dok su kod Borova put do mreže, ispred koje je stajao Arijan Jović, pronašli tek Borna Zatezalo i Dominik Šimatić. U redovima Zagreba dobro su pronalazili Tina Kontreca na crti, ali precizan je bio i Valentino Ravnić, kao i u zadnjih deset minuta Josip Ereš. Iskustvo Zagreba je bilo neupitno, vratili su se na teren Mario Vuglač, Domagoj Pavlović i Josip Vekić nakon ozljeda , ali klub iz Vukovara je pokazao veliku želju za parirati. Po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu je stajalo 40:29.

Kod Zagreba se istaknuo Valentino Ravnić sa sedam golova, jedan manje dodao je Tin Kontrec, dok su na vratima Kastelic-Jović sakupili šest obrana. Devet pogodaka upisao je Dominik Šimatić za Borovo, a njih šest Igor Franić. Vratarski tandem Polchert-Stojanović sakupio je 14 obrana.

Sav prihod od ulaznica od ove utakmice HRK Borovo će uplatit  za liječenje teško oboljeloj Vukovarki Maši Čuvalo.

Pogledajte još...

I ove godine ugledna imena na 43. izdanju seminara trenera

Jedna od posebnosti svakog Festivala rukometa je i seminar trenera pa se tako tradicija nastavlja …