Home / Novosti / Novosti o Hrvatskim rukometnim ligama / 1. HRL za žene / Uvjerljive Podravka, Koka i Vranjic, Sesvete minimalno nad Dugim Selom

Uvjerljive Podravka, Koka i Vranjic, Sesvete minimalno nad Dugim Selom

1. HRLŽ, 13. kolo:

VRANJIC- IVANIĆ 29:23 (12:10)

Nakon zimske pauze rukometašice Petason Vranjica ugostile su rukometašice iz Ivanića. U igru bolje ulaze domaćini koji s golom Anđele Zelić i dva Maje Boko dolaze do 3:0 u šestoj minuti. U istoj minuti gošće postižu svoj prvi pogodak golom Katarine Mrazović. Do samog kraja prvog poluvremena (27. minuta) rukometašice Vranjica držale su rezultat pod kontrolom i imale tri do četiri pogotka prednosti, a onda Ivanić smanjuje na ­dva (12:10). S istim se rezultatom odlazi i u svlačionicu.

Prvi pogodak u nastavku postižu igračice Vranjica i time povećavaju svoju prednost. Međutim, do 36. minute Ivanić dolazi samo na gol zaostatka (15:14), a dvije minute kasnije i izjednačava. Nakon rezultatski izjednačene igre do sredine drugog poluvremena (18:17 u 45. minuti), Vranjic se ponovo odvaja i nakon 5-0 serije, u 52. minuti ima vodstvo 23:17. Do kraja utakmice obje su ekipe zabile jednako golova i utakmica završava rezultatom 29:23.

Petra Mijatović postigla je osam golova za domaću ekipu, a jednako toliko je za gošće postigla Katarina Mrazović. Matea Andabak je za Vranjic obranila 15 lopti, a golmanice Ivanića ukupno njih 11.

KOKA – TREŠNJEVKA 31:24 (13:8)

U Varaždinu je odigrana utakmica 13. kola 1. HRL za žene između domaćih rukometašica Koke i gošći iz Trešnjevke. Trešnjevka u trećojminuti postiže svoj prvi pogodak, a zatim Koka s dva uzastopna gola Silvije Masnić preuzima vodstvo. Do 14. minute utakmica je izjednačena, a Trešnjevka tada prvi puta ima dva pogotka prednosti. Već u sljedećoj minuti Koka izjednačava, a do 19. minute ima prednost 8:6. Nakon pogotka Šimare u sljedećoj minuti, Koka se serijom 4-0 odvaja, a s jednakom gol-razlikom se odlazi i na predah (13:8).

U nastavku Koka povećava svoju prednost i na semaforu je u 34. minuti 15:8. Tijekom drugog poluvremena maksimalnu prednost koju su domaće igračice postigle je +10 u 49. (27:17) i u 52. minuti (29:19). Do kraja utakmice Trešnjevka je uspjela smanjiti i utakmica je završena rezultatom 31:24.

Silvija Masnić postigla je sedam pogodaka za Koku, a 11 Petra Dičak za Trešnjevku. Janja Tušek imala je 15 obrana za Koku, a kod Trešnjevke je njih pet imala Lea Beličev.

SESVETE AGROPROTEINKA – DUGO SELO ’55 27:26 (15:16)

Sesvete su u nastavku sezone ugostile rukometašice iz susjednog Dugog Sela. Prvu prednost od +2 postiže Dugo Selo u četvrtoj minuti utakmice, a već u desetoj imaju +5 (4:9), a stečenu prednost održavaju sve do 20. minute, kada ih domaće rukometašice polako počinju sustizati (11:13). Na samom kraju prvog dijela dolaze Sesvete na samo pogodak zaostatka (15:16) i s istim se rezultatom odlazi u svlačionicu.

Nakon što su u nastavku Sesvete izjednačile, Dugo Selo serijom 3-0 opet odlazi na osjetnu prednost (16:19). Na isti način odgovaraju domaće igračice i u 41. minuti rezultat je opet izjednačen. Do prvog vodstva na utakmici Sesvete dolaze u 53. minuti (23:22), a do samog kraja prednost od jednog pogotka izmjenjuje se između ekipa. U zadnjoj minuti utakmice Lucija Peraica postigla je pobjednički gol za domaću ekipu.

Najviše su pogodaka za Sesvete Agroproteinku postigle Dora Lukić i Iva Galetić, njih sedam, a za Dugo Selo ’55 jednako je dala Anamarija Galić. Lucija Bešen imala je sedam, a Mara Budić osam obrana.

PITOMAČA – ZAMET

Odgođeno

ZRINSKI – UMAG

Odgođeno

SPLIT 2010 – PODRAVKA VEGETA 18:36 (8:16)

Pogledajte još...

I ove godine ugledna imena na 43. izdanju seminara trenera

Jedna od posebnosti svakog Festivala rukometa je i seminar trenera pa se tako tradicija nastavlja …