Home / Europska natjecanja / Challenge Cup / Lokosice uvjerljivo do četvrtfinala Challenge Cupa

Lokosice uvjerljivo do četvrtfinala Challenge Cupa

Rukometašice Lokomotive osigurale su četvrtfinale Challenge Cupa nakon što su dva dana zaredom uvjerljivo svladale grčki PAOK. Nakon prvih 37:17, u drugoj utakmici igračice Nenada Šoštarića pobijedile su 33:20.

PAOK je otvorio utakmicu pogotkom i to je bila jedina prednost gostujućih igračica u susretu. Lokomotiva je preko Paule i Stele Posavec i Sare Šenvald prešla na +3 (4:1). PAOK je uspio najbliže doći na 4:5 preko Eleni Prokopidou i Marie Chatziparasidou pa držao to sve do 15. minute, a nakon toga se pokazalo iskustvo Lokomotive i dobra obrana. Lokosice su krenule dobro i serijom 4-0 postavile 16:10 da bi na odmor otišle s jednakom prednošću (18:12).

Nastavak susreta je Lokomotiva otvorila s dva gola za 20:12 i nastavila suvereno vladati na terenu. Jelena Kajfeš je nastavila s dobrom igrom, a u posljednjih 15 minuta utakmice tri gola zabila je Antonija Civljak. Od +10 (28:18), Lokomotiva je dobro zatvarala protivnice koje su i griješile pa su na kraju Zagrepčanke slavile 33:20.

Jelena Kajfeš sa sedam pogodaka i Larissa Kalaus s njih pet su bile najbolje kod Lokomotive, a kod PAOK-a se ponovno istaknula Maria Chatziparasidou sa šest zgoditaka.

Challenge Cup, osmina finala, druga utakmica:

Lokomotiva – PAOK 33:20 (18:12)

Pogledajte još...

I ove godine ugledna imena na 43. izdanju seminara trenera

Jedna od posebnosti svakog Festivala rukometa je i seminar trenera pa se tako tradicija nastavlja …