Zagreb poražen na gostovanju kod Wisle u Ligi prvaka

116

Nakon zimske stanke i Europskog prvenstva počeo je durgi dio natjecanja u VELUX EHF Ligi prvaka. Za rukometaše Zagreba to je značilo odlazak u Poljsku gdje su gostovali kod Wisle u Plocku. U prvom susretu u Areni Zagreb Lavovi su ispustili pobjedu i odigrali neriješeno s Wislom pa su u Orlen Areni u 11. kolu tražili pobjedu koja bi im dodatno povećala šanse za plasman u osminu finala. Međutim, oslabljena ozljedama, momčad Zlatka Saračevića poražena je u Plocku s 27:24 (13:10).

Susret pogotkom otvara Igor Vori i tako Zagrebu omogućuje minimalnu prednost u idućih osam minuta. Iako je igralo gol za gol, Wisla je bila ta koja je lovila zaostatak. Posebno treba istaknuti Vorija koji je od prva četiri pogotka zabio tri. No, Tomasz Gebala uzeo je stvari u svoje ruke i sa svoja tri uzastopna pogotka donio Wisli 6:4 u 13. minuti. Zagrebovu desnu stranu napada oslabila je ozljeda Marija Vuglača koji je s bolnom grimasom na licu napustio teren pa je Saračević na poziciji desnog vanjskog morao igrati s dešnjakom.

Zlatko Horvat je poravnao na 7:7 četiri minute kasnije, a pokazat će se da je to bilo posljednje izjednačenje u prvom poluvremenu. Pet minuta prije kraja poluvremena Šime Ivić zabio je za 12:8 što je bila najveća prednost domaće momčadi u prvih 30 minuta. Svoje prve minute u Ligi prvaka upisao je i mladi Josip Vekić, ljevak s kojim je Saračević pokušao iznenadili poljsku momčad, ali nije uspio. Ipak, smanjenje na 12:10 donio je Horvat, ali trećim pogotkom Ivića Wisla na odmor odlazi s tri pogotka prednosti.

U prvih 15 minuta nastavka Zagrebaši su bili u zaostatku od četiri pogotka koji su uspijevali smanjiti na dva. Tek u 46. minuti Leon Šušnja zabija iz teške situacije za 20.19 i dovodi Zagreb na samo pogodak zaostatka. U tim je trenucima Zagreb dobro igrao u obrani, a uz to je sjajno iskoristio Wisline pogreške. Domaća se momčad nakon samo četiri minute vratila na +3 (23:20) budući da su igrali s igračem više nakon Šušnjinog isključenja.

Ipak, Zagreb se nije predao i s dva pogotka raspoloženog Valentina Ravnića deset minuta prije kraja ponovo stiže na pogodak zaostatka (23:22). Do kraja utakmice Zagrebaši nažalost nisu uspjeli izjednačiti jer je Wisla uspješno održavala svoju prednost. Kada je Michal Daszek u 59. minuti zabio za 27:24 bilo je jasno da će bodovi iz ovog susreta ostati u Plocku.

Prvo ime Zagreba bio je Damir Bičanić koji se u strijelce upisao devet puta. Stopostotni su s po četiri pogotka bili Vori i Ravnić. Wislu je s pet pogodaka predvodio Ivić, a po četiri su dodali Gilberto Duarte i Tomasz Gebala.

VELUX EHF Liga prvaka, 11. kolo:

Orlen Wisla Plock – RK PPD Zagreb 27:24 (13:10)

Orlen Wisla Plock: Wichary, Morawski, Borbely; Daszek 3, Duarte 4, Krajewski 1, Racotea 2, Obradović 1, Ghionea, T. Gebala 4, Ivić 5, Tarabocchia 2, M. Gebala 1, Žabić 3, Mihić, De Toledo 1.

RK PPD Zagreb: Jović, Kastelic; Mrakovčić, Božić Pavletić 1, Kontrec, Vori 4, Marković, Horvat 2, Šušnja 1, J. Valčić 1, T. Valčić, Ravnić 4, Vuglač, Bičanić 9, Pavlović 2, Vekić.

Prethodni članakDubrava, Mladi Rudar, Spačva, Umag, Varaždin i Nexe do četvrtfinala Kupa
Sljedeći članakNexe unatoč dobroj igri poražen od Göppingena