Završnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje – 2. dan

270

Završnica PH, djevojke 2000. i ml. – 2. dan

RK Podravka – RK Lokomotiva 16:13 (7:4)

Rukometašice Podravke dobro su krenule u susret i postavile 2:0. Lokomotiva se borila u napadu pa se na prvi pogodak čekalo do šeste minute kada post od golova prekida Nika Vojnović koja je bila sigurna sa sedam metara. Nastavila je Podravka s novom serijom 3-0 za 5:1, a potom je uslijedila crna rupa na obje strane. Mreže su mirovale pet minuta, a napadi Lokosica i Podravke zaredali su greške. Probudile su se zagrebačke djevojke i pred kraj prvog poluvremena stigle na minus dva (4:6), no Podravkinih +3 po isteku 20. minute osigurava Tena Petika. Lokomotiva je bolje ušla u nastavak susreta, ponovno stigla na minus dva (8:10) i krenula puno bolje u obrani. Nakon obrane Lorene Orečić, Nika Vajdić zabija za minimalnih 9:10 i tu Podravka zove time-out. Izjednačenje se dogodilo u 33. minuti nakon polukontre Bernarde Mostarić. Podravka se uozbiljila i uz pomoć Katarine Borac na vratima vraća vodstvo na svoju stranu i na kraju upisuje slavlje 16:13. Podravku je do slavlja vodila Tena Petika sa sedam pogodaka, a četiri je upisala Klara Petričević. U redovima Lokomotive istaknula se Nika Vojnović s pet golova, a po dva su upisale Nika Vajdić i Lara Miholić.

Statistika

RK Dalmatinka – ŽRK Tvin Virovitica 19:17 (13:6)

Igralo se vrlo izjednačeno u prvih 15-ak minuta utakmice, a na semaforu je stajalo 4:4. Nakon toga, Dalmatinka potpuno preuzima kontrolu nad utakmicom, nameće svoj tempo igre i sa svakim napadom stiže do lakih pogodaka. Tvin se nije mogao snaći u napadu, a za to vrijeme Dalmatinka prvo stvara seriju 4-0, a zatim je zaredala šest zgoditaka uz tri gola Lane Jarak i do odlaska na odmor pobjegla na +7 (13:6). Kod Virovitice jedno je raspoložena bila Tamara Hudoletnjak koja je protivničku mrežu zatresla pet puta. U nastavku utakmice Tvin se probudio i stvorio seriju 4-0 za smanjenje zaostatka na 14:17. Post od pogodaka kod Dalmatinke prekida Ema Barbir, ali se djevojke iz Ploča nisu izvukle od problema jer je Tvin stvorio novu seriju pogodaka i u 37. minuti stigao na samo dva gola minusa (16:18). Iako se Tvin borio do zadnje minute nije mogao probiti tu barijeru pa je na kraju Dalmatinka upisala pobjedu rezultatom 19:17. Kod Dalmatinke najbolje su bile Ema Barbir i Lana Jarak sa šest, odnosno, pet pogodaka, a kod Tvina najefikasnija je bila već spomenuta Tamara Hudoletnjak s deset zgoditaka.

Statistika

 

ŽRK Koka – ŽRK Ivanić 17:17 (8:11)

Nakon nešto podjednakog starta u susret, Ivanić je nakon osme minute prebacio u višu brzinu i preko Ane Malec i Tine Barišić poveo 8:4. Da se Ivanić dodatno ne odvoji pobrinula se MarijaMagdalena Davidović koja je jedina bila raspoložena kod Koke, ali nisu mogle previše. Ivanić je uz obrane Patricije Hren održavao tri do četiri gola prednosti, a na odmor otišao pri 11:8. U prvih deset minuta drugog poluvremena Koka je iskoristila nekoliko greška Ivanića i u 30. minuti je stigla na samo pogodak minusa (12:13) nakon što još jednom biva sigurna Patricija Lekaj. Ivanić se nikako nije mogao posložiti u napadu, trener Bobić je mijenjao, ali je Koka ipak uspjela uloviti u 34. minuti za poravnanje na 14:14. Stigla je Koka i do prednosti (16:15), nakon neuspješnog sedmerca Ivanića. Ivaniću kao da je pala koncentracija, nikako djevojke nisu pronalazile rješenje u napadu, a Koka u naletu. No, uspjele su izjednačiti i do posljednjeg sučeva zvižduka vladala je velika borba na terenu pa je i završilo 17:17. Marija-Magdalena Davidović sa sedam pogodaka predvodila je Koku, a kod Ivanića su najbolje su bile Ana Malec i Tina Barišić svaka s po pet zgoditaka.

Statistika

ŽRK Metković – ŽRK Bjelovar 11:22 (5:12)

Bjelovarčanke su odlično krenule u utakmicu i u prvih deset minuta nadigrale Metković. Serijom 4-0 pa 3-0 Bjelovar je imao +6 (8:2). Metković je teško slagao napad i nije mogao pronaći put do mreže, a na prvi gol se čekalo do šeste minute kada mrežu trese Paula Crnčević. Do kraja 20. minute jedino je Dora Magzan bila uspješna kod Metkovića, a Bjelovar je održavao stečeno vodstvo i na odmor otišao s +7 (12:5). Metković se pogubio u drugom poluvremenu i Bjelovar je otišao na +10 (18:8) nakon gola Eme Guskić. Promjena nije bilo i Bjelovarčanke su upisale uvjerljivu pobjedu rezultatom 22:11. Kod Bjelovara je najbolja bila Josipa Kaselj sa šest pogodaka, četiri je dodala Ivana Cindrić, dok je kod Metkovića su po tri gola dale Dora Magzan i Anđela Sušak.

Statistika

RK Podravka – ŽRK Trogir 58 20:13 (10:7)

Podravka i Trogir igrale su izjednačeno sve do desete minute utakmice kada su koprivničke Kokice s dva gola Klare Petričević otišle na prvih +2. Trogir je pokušao ponovno izjednačiti, ali nije uspio nakon obrana Katarine Borac, a u redovima Podravke nastavila je sjajno Petričević. Da na odmor Podravka ne otiđe s +4 pobrinula se Marijeta Piteša koja postavlja 7:10. U nastavak utakmice bolje ulaze djevojke iz Koprivnice i serijom 3-0 postavljaju 13:7. Trogir se mučio u slaganju napada, a nakon šest minuta mrežu napokon trese Piteša.  Rukometašice Trgoira snažnu su se borile protiv Podravke i smanjile na minus pet (12:17). U tom tonu je i završila utakmica i to rezultatom 20:13. Klara Petričević zabila je pet pogodaka za Podravku, a po tri su upisale Lea Franušić i Tena Petika. U redovima Trogira najefikasnija bila je Matea Tomić.

Statistika

RK Sesvete – ŽRK Tvin 13:12 (8:6)

Popodnevni dio natjecanja otvorile su ekipe Sesveta i Tvina. Ekipa iz Sesveta preko Mije Tupek brzo dolazi do vodstva 2:0. Igračice Tvina uspjele su poravnati i držati se u rezultatskom egalu, a kod rezultata 4:3 su imale i minimalno vodstvo. No, Sesvete serijom od tri pogotka vraćaju prednost na svoju stranu i +2 čuvaju do kraja poluvremena. Tamara Hudoletnjak i Nika Deskar donose Tvinu na početku drugog dijela izjednačenje (8:8). Do kraja utakmice igralo se gol za gol, ali ključni gol je zabila Mia Bošnjak dvije minute do kraja za vodstvo 13:12. Tvin je imao zadnji napad, ali ga ne koriste pa bodovi odlaze Sesvetama. Po tri pogotka za Sesvete zabile su Mihaele Bešen i Gabriela Rezić, a kod Tvina po četiri Deskar i Hudoletnjak.

Statistika

ŽRK Ivanić – RK Dalmatinka 16:11 (10:4)

Prvih deset minuta rezultat između Ivanića i Dalmatinke bio je poravnat. Potom su rukometašice Ivanića pojačale igru u obrani i koristile greške Dalmatinke pa su preko Ane Malec i Tine Barišić stigle do 6:3 u 13. minuti. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena ponovo Malec i Barišić povećavaju na 8:4 pa je trener Dalmatinke Ivan Jerković pozvao minutu odmora. No, niti tada njegove igračice ne uspijevaju zabiti pogodak već Ivanić pogađa dva puta za visokih 10:4 na kraju prvih 20 min. Tek u četvrtoj minuti drugog poluvremena Dalmatinka zabija svoj prvi pogodak nakon 11 minuta. S tri uzastopna pogotka Dalmatinka je devet pogodaka zaostatka smanjila na šest jer je iskoristila seriju tehničkih grešaka Ivanića u napadu.  Međutim, nakon minute odmora koju je pozvao trener Goran Bobić, rukometašice Ivanića ponovo su počele zabijati pa se do kraja igralo gol za gol. Predvođene Anom Malec koja je zabila šest golova, Ivanić je zabilježio svoju drugu pobjedu i ostao neporažen u skupini A.  S druge strane se istaknula Josipa Oršulić s četiri pogotka.

Statistika

RK Lokomotiva – ŽRK Bjelovar 14:19 (9:9)

Svih 20 minuta prvog poluvremena susret Lokomotive i Bjelovara bio je izjednačen. Obje ekipe igrale su pokretljivu i agresivnu obranu stoga su jedne drugima otežavale bilo kakvo rezultatsko odvajanje. Lokomotivu je u početku sjajnim obranama spašavala Lorena Orečić, dok je za Bjelovar uglavnom zabijala Ema Guskić koja je mrežu Lokosica u prvom dijelu pogodila pet puta. Nike Vajdić i Vojnović držale su zagrebačku ekipu u igru na početku, a kasnije su preuzele Lara Miholić i Vanja Perenčević te se i na odmor otišlo s neriješenim rezultatom. Nakon odmora Bjelovarčanke sjajno otvaraju serijom 3:0 pa je Nikola Škorić morao pozvati time-out jer njegova ekipa nije dobro izgledala na terenu. No, niti to nije pomoglo. Bjelovar ih je u potpunosti nadigrao u drugom poluvremenu pa su prvi pogodak postigle tek nakon deset minuta. Jednom kad su zabile krenule su sustizati zaostatak i sa šest ga prepolovile na tri (16:13) četiri minute prije kraja. Do kraja ipak nisu uspjele više od toga i bodovi su pripali Bjelovaru. Guskić i Lucija Ivanda zabile su po pet za Bjelovar, a kod Lokomotive su po četiri zabile Miholić i Vojnović.

Statistika

ŽRK Trogir 58 – ŽRK Metković 19:14 (11:10)

Trogiranke su dobro počele i povele s 2:0, ali jednom kad je Metković preko Paule Crnčević i Leone Radić izjednačio igralo se gol za gol gotovo cijelo poluvrijeme. Baš ove dvije igračice, posebno Crnčević, držale su Metković u igri. Crnčević je sama zabila većinu pogodaka u prvih 20 minuta. Tek u posljednjim minutama Trogir s dva uzastopna pogotka Matee Tomić dolazi na 11:9. Odmah na početku nastavka Metković je poravnao, no Trogiranke su brzo uzele stvari u svoje ruke. Napravile su seriju od pet uzastopnih pogodaka što im je omogućilo da tri minute prije kraja na semaforu imaju vodstvo od pet pogodaka. Time su si praktički osigurale pobjedu i mirno privele utakmicu kraju. Matea Tomić je zabila ukupno osam pogodaka, a jednako toliko za Metković upisala je Crnčević.

Statistika

RK Sesvete – ŽRK Koka 16:9 (6:5)

Posljednji susret drugog dana Završnice Prvenstva Hrvatske odigrale su Sesvete i Koka. Nakon početne izjednačenosti i laganog ispitivanja snaga Sesvete su prve golovima Katarine Glibanski i Gabriele Rezić dolaze do +2 (5:3). Rukometašice Koke uspjele su smanjiti do kraja poluvremena zaostatak na jedan pogodak, ali Sesvete nastavak otvaraju sa šest uzastopnih golova dok Koka tek nakon 14 minuta postiže svoj prvi pogodak u drugom dijelu. Time su si Sesvećanke osigurale drugu pobjedu i zauzele drugo mjesto na tablici skupine A iza prvoplasiranog Ivanića. Sesvete su do pobjede s tri pogotka vodile Glibanski i Ana Marija Bikić. Također tri pogotka u dresu Koke zabila je Željka Lončar.

Statistika

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje – 1. dan
Sljedeći članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje – 3. dan