Nexe protiv Sesveta izborio posljednje mjesto u polufinalu Kupa Hrvatske

91
Foto: MRK Sesvete/Krešimir Lovrić

Bez ikakvih problema rukometaši Nexea izborili su plasman u polufinale Kupa Hrvatske. U posljednjem četvrtfinalnom susretu uvjerljivo su pobijedili Sesvete s 39:26 (27:12) i tako dobili priliku ponovo se boriti za finale. Podsjetimo, polufinale Kupa su već izborili Dubrava, Umag i PPD Zagreb.

Nexe se odmah nametnuo i poveo s 3:1, ali Luka Pandža je svojim pogocima držao Sesvete u igri pa su u devetoj minuti preko Mateja Semrena poravnali na 4:4. Našičani se ponovo odvajaju na +2 (7:5), ali borbeni rukometaši Sesveta 11 minuta prije kraja ponovo izjednačuju (10:10). No, nakon toga su upali u “crnu rupu” koju Nexe sjajno koristi pa sa šest uzastopnih golova Marka Buvinića i Albina Etera stvara značajniju razliku.

U nastavku su Sesvete sve teže parirale Gromovima iz Našica. Kroz prvih nekoliko minuta drugog poluvremena su se držali na zaostatku od pet pogodaka s poluvremena, ali kako je utakmica odmicala Nexe je povećavao svoju prednost. U 49. minuti nakon gola Ante Gadže prednost Nexea postala je dvoznamenkasta (31:21). Zahvaljujući mladom Marinu Greganiću koji je zabio pet pogodaka u zadnjih sedam minuta Nexe je stigao do visoke pobjede od čak 13 pogodaka razlike.

Greganić, Buvinić i Eter postigli su svaki po šest pogodaka u redovima pobjedničkog Nexea. S druge strane, kod Sesveta se također sa šest pogodaka istaknuo Nikola Mirosavljević, a još pet dodao je Leon Strbad. 

Kup Hrvatske, četvrtfinale:

MRK Sesvete – RK Nexe 26:39 (12:17)

MRK Sesvete: Totić, Mudrinjak; Grgurić 1, Krndelj 4, Čosić 1, Semren 4, Kuraja 1, Šehić, Jurić, Šprem , Perković, Mirosavljević 6, Tomić, Pandža 3, Šušnja 1, Strbad 5
Trener: Davorin Štrlek

RK Nexe: Lelić, Pilipović (1 gol); Šipić 5, Gadža 1, Leban 2, Eter 6, Zrnić 3, Mrđenović, Barišić-Jaman 1, Baričević, Buvinić 6, Greganić 6, Jurić-Grgić 2, Lavrič 1, Tomić 5, Kvastek
Trener: Hrvoje Horvat

Prethodni članakNorveška prejaka za Hrvatsku u EURO kvalifikacijama
Sljedeći članakBenko: “Pokazali smo dobru igru u drugom dijelu”