Podravka i Trešnjevka izborile polufinale Kupa Hrvatske

107

Podravka Vegeta – Split 2010 41:31 (22:13)

Rukometašice Podravke Vegete očekivano su se plasirale u polufinale Kupa Hrvatske nakon slavlja nad Splitom 2010. U Koprivnici su igračice Snježane Petike riješile susret već u prvom poluvremenu iako na samom startu nije tako izgledalo. Nakon početnog minimalnog vodstva Kokica, Split je preko Danijele Mistrić zaredao seriju 2-0 za vodstvo 4:3. Gostujuće igračice prednost su držale sve dok Podravka nije izjednačila na 6:6, a zatim naplatile svoje iskustvo i zgodicima Ivane Dežić i Ane Debelić pobjegle na 12:6. Tu su prednost nadograđivale do isteka 30. minute kada je na semaforu stajalo 22:13.

Velikih promjena nije bilo u nastavku utakmice i za Podravku su zaigrale sve igračice. Split je davao sve od sebe da razlika ne bude prevelika da bi na kraju završilo s deset razlike (41:31).

Najefikasnija kod Podravke bila je Alena Ihnjeva s devet pogodaka, a pet je zabila Ivana Dežić. Kod Splita 2010 najbolje su bile Lucija Ercegović s osam i Danijela Mistrić sa sedam pogodaka.

RK Trešnjevka – ŽRK Bjelovar 30:26  (11:13)

Trešnjevka je drugu godinu za redom izborila polufinale Kupa. U susretu protiv Bjelovara uspjele su nadoknaditi zaostatak iz prvog poluvremena i na kraju slaviti s četiri pogotka prednosti. Bjelovarčanke su bile bolje u prvih 30 minuta. Trešnjevka je stalno bila u poziciji da mora loviti tri pogotka zaostatka. Kako se poluvrijeme bližilo kraju to su domaće igračice bile agresivnije u obrani i počele sustizati rezultat. Igračicama Bjelovara nije pomagao niti savjet trenera jer je Trešnjevka uspjela poravnati na 11:11. Ipak, u samoj završnici gošće su bile koncentriranije i otišle na odmor s prednošću od dva pogotka.

U prvih 15 minuta drugog dijela potpuno drugačija slika. Trešnjevka je još dodatno pojačala ritam i u potpunosti okrenula utakmicu. Trebalo im je 14 minuta da rezultatski minus s poluvremena pretvore u plus od četiri pogotka (21:17). Susret je nažalost obilježila i ozljeda Nikoline Tvorić koju je zbog sumnje na potres mozga nakon težeg pada odvezla hitna pomoć. Uslijedio je duži prekid, ali nakon nastavka Zelene nisu izgubile vodstvo koje su stekle. Čak su ga i u nekoliko navrata povećale (29:23), ali na kraju su slavile s četiri pogotka.

Trešnjevku su do pobjede vodile Petra Dičak sa sedam i Andrea Šimara sa šest postignutih pogodaka. Kod Bjelovara su se istaknule Nikolina Zadravec koja je zabila šest pogodaka te Marija Borković koja je dodala pet.

Prethodni članakNexe pred domaćom publikom izgubio od Göppingena u EHF Kupu
Sljedeći članakKadeti nastup u Bugojnu otvorili slavljem nad Bosnom i Hercegovinom