Hrvatska slavljem nad Njemačkom potvrdila prvo mjesto u skupini i polufinale

45

Hrvatski kadeti su s dve pobjede u skupini, onima protiv Bosne i Hercegovine i Poljske, osigurali polufinale turnira, a u posljednjoj utakmici snage su odmjerili s Njemačkom koja je također imala dvije pobjede. Sraz ovih dviju reprezentacija bila je borba za prvo mjesto u skupini, a na kraju je spretnije ruke bila Hrvatska s 27:25.

Odlično su utakmicu otvorili izabranici Borisa Lisice. Nakon početnih 1:1 Hrvatska je napravila seriju od šest pogodaka (7:1) i natjerala njemačkog izbornika na rani time-out. Nezaustavljivi su bili Mateo Maraš i Fran Mileta, a sjajno je na golu branio Stipe Purić. Tek nakon deset minuta Nijemci pronalaze put do hrvatskog gola. Nakon toga su počeli bolje igrato pa su u 17. minuti smanjili zaostatak na 9:6 i imali igrača više. Pozvao je Lisica minutu odmora, ali hrvatski kadeti u iduća dva napada ne uspijevaju zabiti pa se Njemačka gotovo u potpunosti vratila u utakmicu. U 19. minuti Njemačka zabija za 10:9, ali Karpo Sirotić ubrzo vraća Hrvatsku na +2. Tu razliku sačuvali su do kraja poluvremena i na odmor otišli s 14:12.

Za razliku od prvog poluvremena hrvatski kadeti loše otvaranu nastavak. Njemačka je nakon četiri minute igre u nastavku uspjela izjednačiti (14:14), a tek nakon pet i pol minuta Zvonimir Rudolf Šafranko zabija prvi hrvatski gol u drugom poluvremenu. Nakon 40. minute Hrvatska se uspjela odvojiti na +2 (17:15). Njemačka je uspjela u 50. minuti stići na minimalan zaostatak i zaprijetiti Hrvatima za egal, a upravo to se dogodilo u 51. minuti kada Hrvatska prima gol na praznu mrežu za 22:22. Osvetio se za to Stipe Purić koji zabija u njemački prazan gol i time vraća Hrvatsku na +2 (25:23). U samoj završnici susreta nije moglo biti mirno i Njemačka je ponovno poravnala na 25:25. Pozvala je hrvatska klupa minutu odmora za posljednje dogovore u sljedeće dvije minute, sa sedam metara stiže pogodak, obrana dobro zaustavlja posljednji njemački napad i Hrvatska brzim golom upisuje slavlje 27:25 za prvo mjesto u skupini.

Hrvatska polufinale igra sutra u 16 sati, a protivnika će saznati nakon raspleta u skupini B.

Prethodni članakLokomotiva, Zrinski i Koka do pobjeda u zaostalim utakmicama 1. HRL
Sljedeći članakZagreb uvjerljiv protiv Dubrave u Ligi za prvaka