Slavlja Lokomotive, Splita i Zrinskog

108

1. HRLŽ, 22. kolo:

Trešnjevka – Zrinski 28:30 (13:16)

Rukometašice Trešnjevke nisu nastavile s pobjedama, naime, u 22. kolu Zrinski je došao do slavlja. Od gotovo samog starta Zrinski je imao prednost (2:1, 5:4), a onda je u 15. minuti zaredao četiri brza gola u postavio 10:4 na semaforu. Trešnjevka je bila bez gola punih osam minuta, ali napokon je napad proradio u posljednjim minutama prvog dijela kada su zagrebačke djevojke smanjile zaostatak na 13:16. Nastavile su igračice Trešnjevke dobro igrati i u nastavku te su nakon -5. minuta igre stigle na minimalan zaostatak. No, to se nije dugo zadržalo i Zrinskice su vrlo brzo ponovno otišle na +4 (25:21). Zanimljivosti nije nedostajalo jer je Trešnjevka u 58. izjednačila na 27:27 i dovela u neizvjesnost, a na kraju je spretniji bio Zrinski koji je zabio dva brza gola i slavio 30:28. 

Ana-Maria Gavrić i Lea Vukojević svaka s po deset pogodaka bile su najbolje kod Zrinskog, a kod Trešnjevke najviše je zabila Elena Matijaš, njih šest. 

Umag – Lokomotiva 20:35 (8:13)

Lokosice su se vratile domaćem Prvenstvu nakon nesretnog ispadanja u polufinalu Challenge cupa, a upisale su uvjerljivo slavlje protiv Umaga. Već u sedmoj minuti Lokomotiva je imala 4:1, a Umag je na drugi gol morao čekati sve do devete minute. Umag nije imao previše prilike pa je i zaostatak na poluvremenu iznosio 8:13. I u drugom poluvremenu Lokomotiva je bila uvjerljiva na terenu i iz minute u minutu je povećavala svoju prednost. U 45 minuti bilo je 25:13 nakon gola Kristine Plahinek, dok je po isteku 60. minute bilo 35:20. 

Lokomotivu su do slavlja vodike Larissa Kalaus i Stela Posavec svaka s po šest pogodaka, a vratarski tandem Ćurić-Pijević sakupio je 13 obrana. Kod Umaga istaknula se Tena Mataija koja je zabila šest, a Danica Delić obranila je 12 lopti. 

Split 2010 – Sesvete 28:23 (16:9)

Splićanke su se slavljem nad Sesvetama odvojile od protivnice na srednjem dijelu tablice i došle do desetog slavlja u sezoni. Sesvete niti u jednom trenutku utakmice nisu bile blizu protivnica. Zadnje izjednačenje na semaforu stajalo je u 12. minuti kada je za 5:5 zabila Doris Vlajsović. Nakon toga Split je krenuo u puno jačem ritmu i u deset minuta otišao na +4. Potpuni pad koncentracije koštao je Sesvete čiji se minus do 30. minute povećao na sedam (9:16). U nastavku utakmice Sesvete su se napokon posložile i zaprijetile Splitu i u 44. minute stigle na 17:19. Pokušale su i više, ali jednostavno nije išlo u obrani i Split se ponovno odvojio na 24:20. Do kraja susreta promjena nije bilo i Split 2010 je upisao slavlje 28:23. 

Danijela Mistrić s osam golova bila je najbolja kod Splita, dok se kod Sesveta istaknula Lucija Peraica sa sedam golova. 

Prethodni članakPoreč iznenadio Dubravu, pobjede Sesveta, Gorice i Karlovca u borbi za ostanak
Sljedeći članakVaraždin nadigrao Spačvu