Dubrava protiv Našičana u pohodu na svoje prvo finale

69

U petak, 11. svibnja snage će u polufinalnim okršajima odmjeriti rukometaši. U prvoj utakmici polufinala u 17 sati igrat će Nexe i Dubrava. Našički Gromovi prošle su godine u istoj fazi bili bolji od Varaždina 1930, nakon čega su upisali poraz od PPD Zagreba te završili kao drugoplasirani. Zagrebačka je Dubrava u polufinalu upisala poraz od lanjskih prvaka, ali i bila bolja od Varaždina u borbi za treće mjesto. Nexe je prvi puta u završnici Kupa Hrvatske igrao 2007. godine i sada ih čeka osmi nastup. Veprovi su od 2013./2014. godine stalna postava u završnici i ove će godine upisati četvrti nastup.

Iza obje ekipe je dobra sezona, posebno što se europskih natjecanja tiče. Trener Dubrave i proslavljeni hrvatski olimpijac Vlado Šola izuzetno je zadovoljan: “Rukometni klub Dubrava je višestruko premašio zadane ciljeve od početka sezone. S rezultatom i razvojem igrača smo jako zadovoljni. S obzirom na igrački kadar i na visinu budžeta mislim da svi u klubu, ja kao trener i igrači moramo biti izuzetno zadovoljni sezonom.“ Dubrava je u ovoj sezoni igrala i EHF kup gdje je ispala u trećem pretkolu od francuskog Saint Raphaela.

Budući da su igrači Dubrave mladi te uz rukomet i studiraju kraj sezone čekaju prilično umorni od brojnih obaveza: “S obzirom na to da je kraj sezone igrači su već poprilično iscijeđeni. Kao što svi znaju moji igrači su studenti, cijeli dan provode na fakultetu i navečer dolaze na trening. Veliki broj utakmica koje smo odigrali, mislim desetak više nego naša konkurencija Poreč i Varaždin, je mislim utjecalo da sad na kraju sezone imamo nešto ozlijeđenih igrača, dosta je iscrpljenih. Sve u svemu, jako smo umorni“, pojasnio je Šola.

Sa svojim polufinalnim protivnikom Dubrava se već susrela u Ligi za prvaka i pobijedila, ali Šola ističe kako su ipak Našičani favoriti: “Izuzetno težak protivnik, ozbiljan, profesionalan klub s izuzetno velikim ambicijama. Naravno da je Nexe favorit u polufinalu i veliki respekt ide prema toj ekipi, ali naravno mi ćemo učiniti sve da napravimo iznenađenje.”

Momčad Nexea također ima puno razloga za zadovoljstvo ovom sezonom, posebice zbog povijesnog rezultata u drugom najjačem europskom klupskom natjecanju, EHF kupu. “Najveći uspjeh u povijesti kluba je ostvaren ulaskom u četvrtfinale finale EHF kupa, ali najuspješniju sezonu moramo potvrditi osvajanjem drugog mjesta u Prvenstvu koje osigurava nastup u SEHA-Gazprom ligi sljedeće sezone“, rekao je strateg Gromova Hrvoje Horvat.

Iako su imali problema s ozljedama Saše Barišić Jamana i Vedrana Zrnića, Našičani u Umag stižu gotovo kompletni:”Osim Marina Jelinića koji je teže ozlijeđen, svi ostali igrači su zdravi i na raspolaganju.”

Oprezan je Horvat uoči utakmice s Veprovima koji su ih već jednom ove sezone pobijedili, ali priželjkuje plasman u finale: “Dubrava nas je već jednom pobijedila u ovoj sezoni što dovoljno govori o težini utakmice u polufinalu. Očekujem s naše strane dobru utakmicu koja će nas uvesti u finale.“

Polufinalne utakmice Kupa Hrvatske moći će se pratiti putem live streama na Youtube kanalu HRS-a, dok će finalne biti u izravnom prijenosu na HRT2.

Polufinale Kupa Hrvatske, 11. svibnja 2017.:

17:00 sati: RK Nexe – RK Dubrava

19:00 sati: RK PPD Zagreb – RK Umag

Finale, 13. svibnja 2017.:

16:30 h: Pobjednik 1 – Pobjednik 2


 

Prethodni članakPodravka u još jednom finalu, Koka pružila dobar otpor
Sljedeći članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za kadete – 2. dan