Home / Naslovna / Agencija za odnose s javnošću Mediahint postala novi partner HRS-a

Agencija za odnose s javnošću Mediahint postala novi partner HRS-a

Hrvatski rukometni savez bogatiji je za još jedno sponzorstvo – agenciju za odnose s javnošću – Mediahint. U Zagrebu je potpisan sponzorski Ugovor kojim je Mediahint, agencija koja se osim odnosa s javnošću bavi i digitalnim medijima, postala službeni sponzor Hrvatskog rukometnog saveza. Ugovor je potpisan na godinu dana, a potpisnici su direktorica Mediahinta, Blanka Tomašić i tajnik Hrvatskog rukometnog saveza, Damir Poljak.

 

Stalan rast popularnosti rukometa kao sporta izaziva sve veći interes sponzora iz raznih industrija. Rezultati i nastupi reprezentacije ne doprinose samo rukometu i sportu već i ekonomiji i društvu. U svojoj kratkoj povijesti od samo 26 godina, Hrvatska reprezentacija sudjelovala je na više od 30 velikih natjecanja, nastupila u polufinalu 18 puta i osigurala 16 medalja. Takav rezultat svrstava Hrvatsku rukometnu reprezentaciju među najbolje u svijetu. Prema tome, u Hrvatskoj, rukomet ima veliki potencijal, pogotovo kao platforma kroz koju brendovi mogu doprijeti i povezati se s fanovima.

 

Rezultati istraživanja koje je proveo Mediahint pokazuju da je „rukometno prvenstvo“  jedna od top tema u 2017. godini. To rukomet stavlja uz bok drugim sportskim događajima kao što su Wimbledon i EuroBasket, ali i ostalim događajima kao što su lokalni izbori te Eurosong. Mediahint je od samog osnutka pomoć i podrška Hrvatskom rukometnom savezu, a kako je do suradnje i ulaganja u partnerstvo došlo, rekla nam je direktorica Blanka Tomašić: „Podaci pokazuju da je prvenstvo emitirano u više od 175 zemalja uz pomoć 130 medijskih partnera i uz više od 1.260 predstavnika medija koji su prisustvovali događaju. Ukupno vrijeme emitiranja 27 utakmica iznosi više od 70 sati na programima RTL i RTL2 u Hrvatskoj u prime timeu.  Primjerice, prema Google Trends, muško Europsko prvenstvo u rukometu bilo je među prvih 5 pretraga u 2017. godini, što je bio dovoljan argument za ulazak u partnerstvo.“

 

„Sretni smo što je Mediahint postao dio naše rastuće obitelji partnera i sponzora“ – rekao je glavni tajnik, Damir Poljak te naglasio kako je tijekom Europskog prvenstva 2018. godine odigrano čak 27 utakmica koje su generirale 4.5 tisuća medijskih objava. „Vrijednost objava iznosi 575 milijuna kuna. Radi se o 182 objave dnevno te više od 1.2 milijuna gledatelja, ne uključujući navijače na tribinama. Reprezentacija je odigrala 7 utakmica s više od 26 sati prijenosa u vrijednosti od 182 milijuna kuna.“– nastavio je Poljak.

 

Za vrijeme 7 utakmica koje je odigrala reprezentacija, pojavilo se 15 različitih brendova. Među njima su HEPHrvatska turistička zajednica, Hrvatska poštanska banka, TELE2, INA, Grad Umag, Lidl, Porsche Croatia, Joma, Molten, Janaf, Uniline, Arriva, Središnji državni ured za šport i Plava laguna. U prosjeku se logotip sponzora pojavio u 647 medijskih objava, a neki i u više od tisuću. Komercijalna vrijednost pojavnosti u medijskim objavama iznosi više od 285 milijuna kuna, dok još 101 milijun dolazi od pojavnosti za vrijeme utakmica. Logotipi su se nalazili na jaknama, dresovima, majicama, službenim plakatima i bili su jako dobro uočljivi u 84% slučajeva. Prema Mediahintu, osim sponzora, četiri grada domaćina – Poreč, Split, Varaždin i Zagreb su također doživjeli veću medijsku prisutnost. Gradovi su se pojavili u više od 3.700 objava komercijalne vrijednosti 157 milijuna kuna uz još 475 milijuna ostvarenih za vrijeme prijenosa utakmica.

 

Publika u Hrvatskoj dosta je velika“, – nastavila je Blanka Tomašić, „ otprilike 13% svih korisnika Facebooka pokazuje neki oblik interesa za rukomet, što je otprilike 225 tisuća ljudi. U glavnini se radi o muškarcima, koji predstavljaju gotovo tri četvrtine fanova. Gotovo dvije trećine od 225 tisuća fanova rukometa ima višu razinu obrazovanja i u većini slučajeva se radi o ljudima koji rade na području medija, zabavne industrije, umjetnosti i sporta te u prodaji. U svakom slučaju, zaključak je da rukomet u Hrvatskoj ima rastuću bazu fanova, koja je sve aktivnija tijekom godina, posebno prije velikih natjecanja. Ovo su svakako dobre vijesti za hrvatski rukomet, ali i za sponzore i investitore. Eto, tu i nas.“

 

Mediahint će kao sponzor osigurati svoje pravo isticanja vizuala na LED sistemu iza gola tijekom svih službenih utakmica te osigurati ekskluzivno partnerstvo u svojem području djelovanja.

Pogledajte još...

I ove godine ugledna imena na 43. izdanju seminara trenera

Jedna od posebnosti svakog Festivala rukometa je i seminar trenera pa se tako tradicija nastavlja …