Home / Naslovna / Hrvatska pobjedom nad Španjolskom osigurala četiri boda za drugi krug natjecanja

Hrvatska pobjedom nad Španjolskom osigurala četiri boda za drugi krug natjecanja

Hrvatski rukometaši sjajnom su igrom nadigrali europskog prvaka rezultatom od 23:19, te time osigurali prvo mjesto u skupini B.

Od samog početka utakmice izabranici Line Červara nametnuli su agresivan ritam u obrani, a taktičkim akcijama napad je stvarao rezultatsku razliku. Kao i u dosadašnjim utakmicama imali smo iznimno raspoloženog Marina Šegu koji je branio niz otvorenih šuteva čime se još jednom promentuo u junaka minhenskog uspjeha.

Publika je od samog otvaranja dala do znanja našim igračima kako će podrška s tribina biti dodatni impuls u stvaranju makisimalnog učinka u skupini B.

U prvih 18. minuta igralo se izjednačeno, uglavnom je prednost bila na našoj strani. Željko Musa dominirao je u našoj obrani, a napadačke akcije uz Musu završavao je i sjajni Zlatko Horvat. Njih dvojica su postigla čak 10 od naših 13 golova, te su najzaslužniji što smo na odmoru imali vodstvo od 13-10.

U nastavku se naša prednost uglavnom nije spuštala ispod tri pogodka, Španjolci nisu djelovali sigurno čime je usporena njihova napadačka magija ali i radi naše 5-1 obrane u kojoj su se nadopunjavali Domagoj Duvnjak i David Mandić.
Velikim zalaganjem i stabilnom obranom, puni sampouzdanja naši igrači nisu dozvolili Španjolskoj da se približi, nošeni pjesmom s tribina ostvarili su plasman s makismalnim učinkom. Sada čekaju nastup u drugom krugu natjecanja kojeg otvaramo utakmicom s Brazilom 20. siječnja.

Pogledajte još...

I ove godine ugledna imena na 43. izdanju seminara trenera

Jedna od posebnosti svakog Festivala rukometa je i seminar trenera pa se tako tradicija nastavlja …