Rudan Labin i Rudar u međusobnoj borbi za ostanak

183

Sedmo kolo Lige za ostanak moglo bi biti presudno za Rudar ali i kolo nade za Rudan Labin. Susreti Varaždina i Gorice, odnosno Zameta i Sesveta kroje vrh ljestvice jer ih dijele samo dva boda razlike.

Uz Rudar, labinski sastav je u najtežoj situaciji kada je ostanak u pitanju. Dva boda dijele ih od Varaždina, a tri od Zameta i Sesveta koji se nalaze u zoni spasa. Kako su do kraja ostala još samo četiri kola, nemaju previše izbora i samo ih pobjede ostavljaju u ligi. Rudar je prvi u nizu. Od tri međusobna susreta ove sezone Rudan je dobio dva.

Zamet i Sesvete su bodovno izjednačeni i pobjednik iz toga susreta definitivno ima osiguran ostanak te mu se nudi i prilika da napadne sam vrh. Zamet u Ligi za ostanak ima četiri pobjede i dva poraza, dok Sesvete imaju dvije pobjede i četiri poraza. Obje pobjede Sesvećani su ostvarili u gostima. Stoga će Zamet sigurno s posebnom pozornošću proučiti njihovu igru na tuđim terenima. Tijekom ove sezone Sesvete su dobile prvi od tri međusobna susreta, dok su preostala dva pripala rukometašima iz Rijeke.

S druge strane, Varaždin i Gorica su sastavi koji sjajno igraju od početka Lige za ostanak. Varaždinci su bez poraza, dok je Gorica imala smo jedno posrtanje protiv Zameta. Domaćin nema pravo na pogrešan korak jer bi ga to moglo odvesti u neizvjesnosti. Pobjeda bi mu pak otvorila put da napadne i sam vrh. Gorica je s druge strane, znatno mirnija jer je nema toliko briga oko ostanka. U tri međusobna susreta jednom je slavila Gorica, jednom Varaždin, dok je jednom bilo neodlučeno.

LIGA ZA OSTANAK – 7. KOLO:
04.05.2019  18:00  ZAMET – SESVETE
04.05.2019  20:00 RUDAN LABIN – RUDAR
05.05.2019  18:00  VARAŽDIN 1930 – GORICA

Prethodni članakMurvica, Trešnjevka i Osijek u borbi za ostanak
Sljedeći članakOsijek slavio nad Trešnjevkom, Umag poražen na gostujućem terenu od Murvice