Kadeti Kozale novi prvaci Hrvatske

50

Posljednji dan HEP Festivala rukometa donio je dva velika finala. Na teren dvorane u Umagu prvo su stali kadeti PPD Zagreb i Kozala u borbi za naslov prvaka. Nakon sjajnih 60 minuta i velike borbe nalsov prvaka otišao je u ruke Kozale..

Prvi pogodak stigao je u drugoj minuti nakon što Loparac brani napad Zagreba, a postigao ga je Halil Jaganjac za početno vodstvo Kozale. Ubrzo je Leon Strbad poravnao na 1:1 s linije sedam metara. Do prvog vodstva Zagrebaši su stigli u šestoj minuti utakmice sjajnim golom izvana Vite Bahtijarevića (3:2). Čvrstom obranom Kozala je vratila vodstvo na svoju stranu i s dva uzastopna pogotka Halila Jaganjca otišla na 5:3. Bio je to znak za trenera PPD Zagreba Luku Panzu da pozove minutu odmora. Otišla je Kozala i na +3, a post od pogodaka kod mladih Zagrebaša prekida Adrian Miličević u 13. minuti. Zagrebaši nikako ne mogu složiti napad, rade greške što Kozala kažnjava i odlazi na 11:6. Vrijeme za još jedan time-out Panze, a nakon predaha Adrian Miličević smanjuje na 7:11. Proigrao je Zagreb napokon, stigao na minus dva (10:12) i natjerao Kozalu na time-out. Nastavio se Zagrebov dobar niz koji je stigao na samo gol zaostatka (11:12), a tako je ostalo do isteka 25. minute kada je na semaforu stajalo 12:13.

Početkom drugog dijela Filip Turčić poravnava rezultat na 13:13, a nakon još jednog neuspješnog pokušaja Kozale, PPD Zagreb prelazi u vodstvo 14:12 u 29. minuti. Uslijedile su razbranjene minute jer su i Panjan i Loparac zaključali svoja vrata i u osam minuta svaki skupili po pet obrana. Paučinu s mreže skida Jaganjac u 38. minuti za novo vodstvo Kozale 16:15. Vratio se nakratko Zagreb, ali je Kozala ponovno pobjegla na +2 (18:16). Pogotkom iz sedmerca tri minute prije kraja PPD Zagreb je stigao na 19:20. Igralo se u tom tonu sve do posljednje minute susreta kada Halil Jaganjac presuđuje Zagrebu i odvodi Kozalu na +3 (23:20) što je bio i konačan rezultat.

PPD Zagreb: Gošić, Panjan (10 obrana), Mustapić, Curiš 3, Negran, Parač, Vusić 1, Strbad 5, Bahtijarević 4, Račić, Mostovac, Miličević 3, Jurman, Turčić 2, Bilušić 1, Pavlović 1
Trener: Luka Panza

Kozala: Grbac, Loparac (9 obrana), Dunato 1, Vlah, Jaganjac 12, Renko 2, Lučin 8, Bukal, Tomaš, Barišić, Anić, Malbašić, Tadić, Jašarević, Loparac, Vlah, Vozila
Trener: Alen Tomaš

Prethodni članakVaraždin pobjedom nad Dubravom izborio finale Kupa
Sljedeći članakPPD Zagreb 23. put osvojio Kup Hrvatske