Juniorke spremne za Svjetsko prvenstvo u Rusiji

72

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija putuje na Svjetsko prvenstvo koje se od 3. do 15. srpnja održava u Rusiji. Djevojke su se za svjetsku smotru pripremale kroz četiri faze priprema u sklopu kojih su odigrale i četiri pripremne utakmice, a sada ih čekaju novi protivnici u Moskvi.

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu smještena u skupinu B zajedno s Korejom, Francuskom, Brazilom, Tunisom i Austrijom, a hrvatske boje protiv njih branit će 16 igračica.

1. Magdalena Ećimović – RK Split 2010
2. Doris Hren – RK Ivanić-Grad
3. Paula Posavec – RK Zrinski
4. Ana Marija Babić – RK Koka
5. Nikolina Zadravec – RK Koka
6. Anamarija Boras – RK Split
7. Josipa Bebek – RK Dugo Selo
8. Sara Šenvald – RK Podravka
9. Andrea Pavković – RK Dugo Selo
10. Marija Ljubičić – RK Lokomotiva
11. Ivana Krešić – RK Lokomotiva
12. Kristina Prkačin – RK Trešnjevka
13. Bernarda Čalušić – RK Lokomotiva
14. Stela Posavec – RK Zrinski
15. Dora Kalaus – RK Lokomotiva
16. Larissa Kalaus – RK Lokomotiva

Trener reprezentacije Silvio Ivandija uoči polaska u Rusiju osvrnuo se na odrađene pripreme i istaknuo s kojim su se problemima susretali.

– Imali smo određenih problema tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo. Naime, ovo je generacija koja ima obveze oko fakulteta i upisa u fakultet stoga smo imali ponekih rupa u radu. Znalo je nedostajati i po sedam igralica na treninzima No, prilagodili smo se situaciji i izvukli najbolje što smo mogli. Mučile su nas i ozljede Marije Ljubičić, Kristine Prkačin i Dore Kalaus, ali sad smo ih pred kraj priprema stabilizirali i one su spremne za natjecanje.

Potom je Ivandija prokomentirao protivnice u skupini B, ali i odrađene pripremne utakmice koje su pokazale stanje ekipe te na kojim stvarima još treba poraditi.

– Smatram da će ekipa spremno dočekati Svjetsko prvenstvo. Odigrali smo četiri pripremne utakmice, od kojih smo slavili nad našim kadetkinjama i Slovenijom, a dvije izgubili od Danske. Upravo su nam te utakmice protiv Danske, koje je aktualni europski prvak, pokazale da se s pravim pristupom možemo i s njima nositi. Pratili smo turnir u Danskoj na kojem su nastupale reprezentacije Koreje i Norveške i sve su to ujednačene ekipe. Na ovom Prvenstvu neće biti velikih razlika kao inače. U skupini imamo i Koreju i Francusku i to će biti ključne utakmice. Francuska ima sjajne vanjske šutere i na to moramo posebno pripaziti, ali idemo protivnika po protivnika. Ako budemo imali sreće i zdravlja možemo dobro proći u skupini pa čak i osvojiti prvo mjesto.

Prvu utakmicu Hrvatske igra već ove nedjelje, 3. srpnja, s početkom u 11 sati protiv Austrije stoga je za kraj Ivandija rekao riječ, dvije o njima.

– Prvu utakmicu igramo protiv Austrije koju ne poznajemo najbolje. Imaju velik broj igračica s ovih prostora. Ne treba podcjenjivati nikoga, ali mislim da smo ipak jedna stepenica više od njih. Treba ipak biti oprezan jer znamo da otvaranja nikada nisu lagana.

Jedna od sestra Kalaus u reprezentaciji, Dora, koja igra na poziciji desnog vanjskog također je rekla ponešto o pripremama iza ekipe te najavila Svjetsko prvenstvo.

– Mislim da su pripreme bile odlične. Stručni stožer je napravio sve u svojoj moći da nas što bolje pripremi i prilagodio se našim obvezama. Bilo je ponekih ozljeda i fakultetskih obaveza, ali u dobroj atmosferi i odličnoj komunikaciji s trenerima sve smo odradile. Kondicijski trener Vuleta nam je pomogao u tom dijelu da se vratimo. Na Prvenstvu nam je odličan raspored utakmica. Otvaramo s Austrijom s kojom smo samo jednom do sad igrali i dobile smo ju, ali naravno s obzirom na to da je to otvaranje uvijek treba biti oprezan. Ono što je dobro je to da smo u pripremnim utakmicama protiv Danske vidjele da s pravom motivacijom i voljom možemo igrati sa svima. Od njih smo na Europskom prvenstvu izgubile deset razlike, a sada smo im bile uz bok. Tako da s pravom atmosferom i željom možemo igrati sa svima na ovom Prvenstvu.

Prethodni članakPripreme juniorske rerpezentacije izbornika Horvata
Sljedeći članakPripremne utakmice hrvatskih rukometaša prije OI