Babić: Vjerujem da ćemo biti dobri, uvjeti u Opatiji sjajni

37

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić te zamjenik gradonačelnika i predsjednik sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin zaželjeli su dobrodošlicu hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji te istaknuli kako Grad Opatija ima mnogo toga za pružiti svim sportašima.

”Želim srdačnu dobrodošlicu našoj rukometnoj reprezentaciji u Grad Opatiju. Što reći osim da su hrvatski rukometaši najveći promotori Hrvatske. Hvala što ste izabrali Opatiju za pripreme jer tako pomažete i lokalne jedinice samouprave. Imamo zadovoljstvo da smo napravili multifunkcionalnu dvoranu i time se želimo priključiti sportskom turizmu. Nadam se da je ovo lijep početak jer imamo mnogo toga za ponuditi sportašima” , rekao je za početak gradonačelnik Ivo Dujmić.

Na gradonačelnika se nadovezao g. Kirigin ne skrivajući zadovoljstvo što rukometna reprezentacija boravi u Opatiji: ”Veliko mi je zadovoljstvo što naša najtrofejnija reprezentacija upravo u našem gradu odrađuje posljednje pripreme za Olimpijske igre. Priča je krenula prije mjesec dana i uspjeli smo postaviti najbolje uvjete za naše rukometaše. To je lijepa priča i za naš ženski i muški rukometni klub kojima će također puno značiti što su u našem gradu. Nadam se uspjehu na Olimpijskim igrama i da će postati tradicija da se na sva velika natjecanja ide iz Opatije.”

Izbornik Željko Babić te dokapetan hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacijeZlatko Horvat rekli su ponešto trećoj fazi priprema za Olimpijske igre i najavili pripremne utakmice protiv Slovenije.

”Ugodno je biti na ovakvom mjestu. Zahvaljujem se gradonačelniku Opatije i svim našim sponzorima koji nas prate i pomažu da ostvarujemo dobre rezultate. Ovo je završni dio priprema nakon kojeg nas čeka veliki sportski izazov. Ne sumnjam ni u sebe ni u igrače jer znam da ćemo dati svoj maksimum u Riju. Svi želimo dati sve od sebe za Hrvatsku. Svjesni smo da je sport nepredvidiv i ne pobjeđuje uvijek najbolja momčad. Za dobar rezultat potrebno je znanje, vještina i volja. Vjerujem da će Hrvatska biti dobra ”, za početak je kazao izbornik Željko Babić.

Potom je izbornik Babić prokomentirao ozljede koje muče hrvatske redove i najavio pripremne utakmice koje su na rasporedu prije početka Olimpijskih igara: ”Povrede su sastavni dio sporta, ali ne želim na njih gledati kao na probleme. Njih gledam kao sportske izazove kojima se moramo prilagoditi, koje promatram i pokušavam riješiti. Otpali su Marić i Pavlović zbog ozljeda, a one muče i Šebetića, Horvata, Mamića i Kozinu. No, vjerujem da svi žele dati sve od sebe i svi će se potruditi da do odlaska u Rio budemo dobro. Do odlaska u Brazil imamo još dvije pripremne utakmice protiv Slovenije. Bitno je da iz tih utakmica izvučemo ono najbolje, odigramo što smo do sada trenirali. Imamo naše zadatke u igri koje ćemo pokušati dodatno posložiti. Nakon toga ostaje nam samo pripremna utakmica protiv Njemačke u Riju u kojoj ćemo , u dogovoru s njima, odigrati baš ono što nam treba i to će biti pravo zagrijavanje za prve utakmice Olimpijskih igara.”

Za kraj dokapetan Zlatko Horvat bio je kratak i istaknuo kako u reprezentaciji vlada odlična atmosfera: ”U ime svojih suigrača zahvaljujem se gradu Opatiji na gostoprimstvu te Unilineu na produžetku suradnje. Također, hvala svim sponzorima koji nas prate i bodre u ostvarivanju rezultata. Mislim da je izbornik više manje sve rekao. Uživamo na priprema, vlada sjajna atmosfera i jedva čekamo da odemo u Riju. Nestrpljivo čekamo prve utakmice kako bi pokazali sve ono što smo radili i vježbali tijekom priprema.”

Prvu pripremnu utakmicu Hrvatska igra već danas, 22. srpnja, protiv Slovenije u 18 sati, dok je uzvrat na rasporedu u Opatiji. 26. srpnja, u 20.30 sati.

Prethodni članakUniline i HRS produžili suradnju
Sljedeći članakKadetkinje poražene od Rusije u zadnjem susretu skupine A