Juniori otputovali na Europsko prvenstvo u Dansku

18

Hrvatska muška juniorska reprezentacija stigla je do kraja priprema te se nakon brojnih treninga i pripremnih utakmica uputila u Dansku gdje se od 28. srpnja do 7. kolovoza održava Europsko juniorsko prvenstvo. Izabranici Hrvoja Horvata smješteni su u grupi D zajedno s Mađarskom, Njemačkom i Švedskom, a sve utakmice igra u Koldingu. Juniori su pripreme za europsku smotru odradili u tri faze i to u Delnicama i Umagu u sklopu kojih su odigrali i šest pripremnih utakmica.

Nakon prve faze u Delnicama dva puta su se susreli s vršnjacima iz Slovenije te su obje utakmice slavili (23:19, 29:26). Drugu fazu priprema zaključili su gostovanjem u Švicarskoj gdje su u prvoj utakmici slavili nad domaćinima 27:26, a u drugoj upisali minimalan poraz 32:33. Na posljednji dio priprema, pred sam put, u goste u Umag stigla je Makedonija predvođena Linom Červarom. Hrvatska je u prvoj utakmici pobijedila 23:20, dok je druga završila bez pobjednika (23:23).

” Tijekom priprema odradili smo nekoliko pripremnih utakmica, a prvenstvo smo se bazirali na obrambenom dijelu. To je funkcioniralo odlično, a borbenost igrača bila je na zadovoljavajućem nivou. Momci su se sada malo odmarali jer su prve dvije faze priprema bile izuzetno naporne. Ostaje nam još da dva posljednja dana prije početka Prvenstva koja ćemo provesti u Danskoj iskoristimo za slaganje posljednjih stvari koje nisu bile dobre u pripremnim utakmicama. Najbitnije je da nam u prvom susretu protiv Mađarske svi segmenti dobro funkcioniraju od obrane i napada, vraćanja u obranu do polukontri i da imamo dobru potporu vratara” , prokomentirao je pripreme za europsku smotru izbornik Horvat.

Upravo su pripremne utakmice najbolje pokazale izborniku koliko funkcioniraju svi segmenti koje su juniori trenirali, ali i što se još mora popraviti. Pripreme je započelo njih 21, a hrvatske boje u Danskoj branit će 16 igrača:

Matija Špikić – GRK Varaždin 1930 – vratar
Moreno Car – RK Poreč – vratar
Filip Perić – RK Poreč – desno krilo
Filip Glavaš – RK Zamet – desno krilo
Marin Jelinić – RK Ribola Kaštela – lijevo krilo
David Mandić – RK Izviđač Ljubuški – lijevo krilo
Jakov Vrdoljak – RK PPD Zagreb – lijevi vanjski
Tomislav Severec – MRK Dugo Selo – lijevi vanjski
Andrej Obranović – RK Poreč – lijevi vanjski
Kristian Radoš – RK Medveščak – srednji vanjski
Dorian Markušić – MRK Dugo Selo – srednji vanjski
Bruno Vili Zobec – GRK Varaždin 1930 – desni vanjski
Borna Manci Mičević – RK Osijek – desni vanjski
Marin Šipić – GRK Varaždin 1930 – kružni napadač
Ante Babić – RK Dubrava – kružni napadač
Marko Čorić – RK Dubrava – kružni napadač

Grupa nije lagana, znalo se to odmah nakon ždrijeba u Dubrovniku, ali hrvatski juniori dat će sve od sebe u Danskoj. Svima su misli u prvoj utakmici protiv Mađarske, a što očekuje od skupine otkrio je izbornik Horvat pred put.

”Otvaramo Europsko prvenstvo s Mađarskom. To je momčad koja nas je pobijedila na zadnjem Svjetskom i Europskom prvenstvu, a i ovdje su jedni od favorita za medalju. Bit će sigurno teška utakmica. Imamo dosta informacija o njima, kao i oni o nama. To je vrlo bitna utakmica za nas jer je to otvaranje Prvenstva i izuzetno je bitno kako uđeš u prvu utakmicu za ostatak turnira. Posvetili smo dosta pažnje upravo njima posljednjih dana priprema. Nakon toga nam dolaze Nijemci pa Šveđani. Za te utakmice ćemo se pripremati nakon što prođu Mađari, a i ovisno o rezultatima u grupi moći ćemo znati što nas čeka. Primarni cilj je osigurati prvo ili drugo mjesto u skupini.”

Stručni stožer, uz izbornika Horvata, čine trener Boris Lisica, trener vratara Ninoslav Pavelić, fizioterapeut Matija Rajnović te tehniko Davor Urek.

Hrvatska Muška Juniorska Reprezentacija – EP DANSKA – 28. Srpnja – 7. Kolovoza 2016.

 

GRUPA D:
MAĐARSKA
NJEMAČKA
HRVATSKA
ŠVEDSKA

28.07.2016.
13:45 h Hrvatska – Mađarska

29.07.2016.
16:00 h Hrvatska – Njemačka

31.07.2016.
14:00 h Hrvatska – Švedska

Web stranica: EHF M20 EURO 2016

 

Prethodni članakKadetkinje poražene od Rusije u zadnjem susretu skupine A
Sljedeći članakHrvatska slavila nad Slovenijom u zadnjoj pripremnoj utakmici